Moudré rozhodování
Ušetřete za volání

Zjistěte, jakou můžete získat slevu na Váš mobilní tarif!

+420

Mám zájem o sjednání tarifu s garancí 100% bezvadné služby a poradenství.

Na tomto telefonním čísle mne kontaktujte pro konzultaci tarifu se specialistou.

Jak vybrat správné připojení k internetu

11.8.2017

Při výběru internetu hraje roli mnoho aspektů.

Jak vybrat správné připojení k internetu

Například zda se na internetu často díváte na online pořady nebo posloucháte rádio, nebo vám stačí jen občas sledovat zpravodajské servery a poslat někomu email. Svou roli hraje také mobilita a místní podmínky.

 

Před výběrem internetového připojení je nejlepší nejdříve zjistit nabídku, kterou v místě bydliště máte. Lépe jsou na tom samozřejmě obyvatelé velkých měst, kteří si mohou vybrat z nabídky různých kabelových společností a velkých telekomunikačních firem. Pokud však bydlíte na vesnici, nezbude vám nejspíš nic jiného, než se obrátit na některého z místních poskytovatelů, nebo využít datového tarifu mobilních operátorů.

 

Jaké parametry internetových připojení sledovat?

Nejspíše vás ihned napadne rychlost připojení a datový limit. Zatímco rychlost je už ve velké míře u všech typů připojení pro běžnou práci s internetem dostatečná, datový limit vás může leckde omezovat. Pokud si například připojíte k internetu chytrou televizi, byla by škoda nevyužívat bohatých televizních archivů nebo internetových videopůjčoven. V takovém případě vás může i zdánlivě vysoký datový limit omezovat. Obecně lze říci, že měsíční limit dat okolo 1 – 5 GB měsíčně stačí jen na prohlížení webových stránek a posílání emailů.

 

Neméně důležitá je také cena internetového připojení. Poskytovatelé připojení a telekomunikační firmy vám jako novému zákazníkovi nejspíše nabídnou slevu například na první půlrok. Po jejím uběhnutí často stačí pohrozit odchodem ke konkurenci a firma vám většinou udělá nějakou další výhodnou nabídku. Termín konce akční ceny si však musíte pohlídat.  Pozor také na možnou platbu za pronájem modemu či dalšího hardwaru. Tou se obchodní zástupce poskytovatelů internetového připojení zpravidla nikdy moc nechlubí a tyto náklady navíc na vás vykouknou třeba až při podpisu smlouvy.

 

Mobilní připojení – ověřte si dostupnost signálu

Praktickým řešením může být využití některého z internetových tarifů mobilních operátorů. Díky mobilním sítím 3. a 4. generace je takové připojení docela rychlé a praktické. Pozor ale na datové limity a také na to, zda je signál mobilních sítí ve vaší lokalitě dostupný. Velká města jsou samozřejmě pokryta dostatečně, odlehlé venkovské oblasti často nikoli.

 

Pokud si nejste jisti, které připojení je pro vás nejvýhodnější, použijte kalkulačku internetu a naši specialisté vám rádi poradí a vyberou internetové připojení podle vašich potřeb.

 

Další články


Dokázali jsme to! Jsme největším distributorem mobilních tarifů v ČR.

Akční nabídky

Vložte Vaše číslo zde a naši specialisté na neveřejné nabídky
Vás budou kontaktovat.

+420

Děkujeme! Naši specialisté Vás budou kontaktovat nejpozději následující pracovní den.

Napsali o nás
Partneři
Zákaznická podpora

800 880 898

Zákaznická podpora

PO - PÁ
9:00 - 17:30
Není něco v pořádku? 100% zákaznická garance