Moudré rozhodování
Ušetřete za volání

Zjistěte, jakou můžete získat slevu na Váš mobilní tarif!

+420

Mám zájem o sjednání tarifu s garancí 100% bezvadné služby a poradenství.

Na tomto telefonním čísle mne kontaktujte pro konzultaci tarifu se specialistou.

Microsoft chce být virtuálním operátorem

21.1.2016
Technologické firmy se začínají vrhat také do oblasti datových mobilních tarifů. Příkladem je Microsoft, který se hodná stát virtuálním operátorem. 
Microsoft chce být virtuálním operátorem

Mobilní zařízení  - ať už telefon nebo tablet - datové připojení potřebují, tak proč ho zákazníkům nenabídnout, když je k dispozici potřebná infrastruktura obchodu s aplikacemi? Uživatelé na tom jen vydělají.

Společnost Microsoft chce uživatelům Windows 10 nabídnout globální internetové připojení pomocí mobilních sítí. Připojení bude vázáno na přihlašovací údaje k Windows a bude poskytováno formou předplaceného kreditu. Ten pak bude možné jednoduše dokupovat v aplikaci Windows Store.

Datové připojení bude pro Microsoft zajišťovat společnost Transatel, která je největším evropským poskytovatelem konektivity pro virtuální mobilní operátory. Transatel zatím pokrývá 38 zemí, přičemž letos by mělo přibýt dalších 12. V Evropě je to například Bulharsko nebo Estonsko. Síť Microsoftu bude dostupná zatím v USA, Velké Británii a Francii. Později se však služba rozšíří také do dalších zemí, v nichž Transatel působí. Bohužel Česko zatím zůstává v plánech Transatelu a tedy i Microsoftu stranou.

Snaha Microsoftu o průnik mezi virtuální operátory není nic unikátního. O něco podobného se snaží také konkurenční Google a Apple. Zatím není jasné, zda bude nutné používat klasickou SIM kartu nebo půjde o nějakou obdobu eSIM. Také ceny a parametry připojení nejsou známy. Jisté však je, že postupný průnik velkých technologických firem mezi virtuální operátory by mohl v budoucnu zajímavě rozšířit nabídku datových tarifů. A to je pro běžné zákazníky dobrá zpráva.     

 

   

 

Další články


Dokázali jsme to! Jsme největším distributorem mobilních tarifů v ČR.

Akční nabídky

Vložte Vaše číslo zde a naši specialisté na neveřejné nabídky
Vás budou kontaktovat.

+420

Děkujeme! Naši specialisté Vás budou kontaktovat nejpozději následující pracovní den.

Napsali o nás
Partneři
Zákaznická podpora

800 880 898

Zákaznická podpora

PO - PÁ
9:00 - 17:30
Není něco v pořádku? 100% zákaznická garance