Moudré rozhodování
Ušetřete za volání

Zjistěte, jakou můžete získat slevu na Váš mobilní tarif!

+420

Mám zájem o sjednání tarifu s garancí 100% bezvadné služby a poradenství.

Na tomto telefonním čísle mne kontaktujte pro konzultaci tarifu se specialistou.

Nejen pro seniory. I low-end mobily mají co nabídnout

14.4.2017

Ne každý potřebuje nejnovější chytrý mobil s obrovským displejem a spoustou funkcí.

Nejen pro seniory. I low-end mobily mají co nabídnout

 

Mnoha lidem k plné spokojenosti stačí, aby jejich telefon uměl kromě telefonování psát SMS, pamatoval si pár kontaktů a hlavně měl jednoduché ovládání. Největší část této skupiny zákazníků tvoří samozřejmě senioři, ale divili byste se, kolik na světě chodí lidí, kteří ke svému životu nepotřebují mobilní data a tlachat na Facebooku v režimu 24/7.

 

Ačkoli se to může zdát neuvěřitelné, klasické mobilní telefony s malým displejem a tlačítkovou klávesnicí mají na trhu stále své místo. A seženete jich spoustu. Výrobci a prodejci se takovými telefony příliš nechlubí, kdo by taky vystavoval mobilní telefon v ceně okolo 500 Kč, který vypadá tak, jak mobily vypadaly před osmi lety? A jaké jsou tedy výhody takových „hloupých“ a levných mobilů?

 

Nemusíte je často nabíjet

Zatímco i nejnovější chytré mobily musíte obden nebo každý večer zapojit do nabíječky, u „hloupých“ telefonů je tomu naopak. Velký displej, silný procesor, wi-fi – to všechno jsou totiž velcí žrouti energie. Malý tlačítkový mobil přitom stačí jednou za čas nabít, a pokud moc nevoláte, vydrží vám v provozu klidně čtrnáct dní. To se hodí třeba na cesty, nebo tehdy, když si nemůžete dovolit nebýt stále na příjmu.   

 

Umí toho málo, ale to je vlastně výhoda

Hloupé mobily toho umí málo – většinou je možné z nich jen telefonovat a posílat SMS, některé mají také jednoduchý fotoaparát. Samozřejmě fungují rovněž budík či stopky a sympatické low-end mobily Nokia v sobě mají zabudovanou třeba malou svítilnu. Ve srovnání s iPhonem toho taková Nokia 105 mnoho neumí, ale to základní dělá dobře. Navíc, tyto mobily jsou malé a nikde nepřekáží.

 

Speciality pro seniory

Mezi tlačítkovými mobily najdete i speciální modely určené seniorům a lidem se špatným zrakem. Většinou mají displej s velkým fontem a velká dobře čitelná tlačítka. Většinou tyto modely nejsou moc vzhledné, ale ke svému účelu poslouží dokonale. Své uživatele nezneklidňují složitými funkcemi a umožňují mimo jiné rychle se v případě nutnosti dovolat pomoci.

 

Tarify – daty se zaobírat nemusíte

Mnoho operátorů nabízí výhodné tarify pro zákazníky, kteří nechtějí používat mobilní internet a preferují volání a posílání SMS nebo třeba chtějí být jen na příjmu. Při výběru takového tarifu se zaměřte hlavně na počet volných minut a cenu za minutu hovoru. Pokud moc nevoláte a chce být hlavně na příjmu, vyberte si takový tarif, jehož volné minuty zhruba odpovídají vašim „telefonním zvyklostem“ a měsíční poplatek je přitom co nejnižší.     

 

Další články


Dokázali jsme to! Jsme největším distributorem mobilních tarifů v ČR.

Akční nabídky

Vložte Vaše číslo zde a naši specialisté na neveřejné nabídky
Vás budou kontaktovat.

+420

Děkujeme! Naši specialisté Vás budou kontaktovat nejpozději následující pracovní den.

Napsali o nás
Partneři
Zákaznická podpora

800 880 898

Zákaznická podpora

PO - PÁ
9:00 - 17:30
Není něco v pořádku? 100% zákaznická garance