Moudré rozhodování
Ušetřete za volání

Zjistěte, jakou můžete získat slevu na Váš mobilní tarif!

+420

Mám zájem o sjednání tarifu s garancí 100% bezvadné služby a poradenství.

Na tomto telefonním čísle mne kontaktujte pro konzultaci tarifu se specialistou.

Nejšílenější mobilní telefony všech dob

21.4.2017

Příliš velká fantazie není u designu mobilních telefonů dvakrát užitečná.

Nejšílenější mobilní telefony všech dob

Před deseti lety, kdy chytré telefony byly výsadou opravdových znalců a jejich cenovka tomu odpovídala, se běžný uživatel mobilu musel spokojit s klasickými „hloupými“ telefony. Originalita byla v tomto případě často otázkou osobního vkusu, a to nejen co se týká značky, ale také vzhledu. Zatímco současnost ukazuje praktičnost klasického designu à la „placka s displejem“, v minulosti předváděli návrháři nových telefonů neskutečně extravagantní a vtipné kreace, jejichž odvážnost se téměř vždy promítla do použitelnosti. A tak jsme se mohli setkat s mobily za 30 000 Kč, u kterých pouhé vytočení čísla bylo otázkou správného postupu ve stylu pokus-omyl. Připomeňte si ty nejšílenější telefony minulých let.

 

Siemens Xelibri

Tento telefon připomíná cokoliv... kromě telefonu! Hříčka kreativních designerů vypadala spíše jako holicí strojek z budoucnosti. Xelibri se prodával v 8 děsivých variantách, z nichž každá vypadala hůř než předchozí. Odpudivost přístroje nakonec vedla k tomu, že jej po 18 měsících prodeje Siemens stáhl z trhu.

 

Bang & Olufsen Serene

Serene vypadá více jako dámská pudřenka než telefon. Rádoby luxusní véčko za 30 000 Kč se sice pyšnilo logem B&O, ovšem k použitelnosti mělo na míle daleko. Do kruhu uspořádaná klávesnice a naprosto nepochopitelný otáčecí navigační kurzor uprostřed  přivedl mnoho tehdejších recenzentů na myšlenku, že snad Serene vůbec nebyl zamýšlen jako mobil. Pohodlné ovládání bylo na bodu mrazu, fotoaparát byl umístěn do otevíracího kloubu a „telefon“ se držel displejem dolů. Na frajerské položení na stůl poněkud drahá věcička.

 

Nokia 7380

Nokia se proslavila vysoce kvalitními telefony, z nichž některé starší kousky vidíme na ulici používat kolemjdoucí dodnes. Občas jí ale ujela ruka a na trh pustila prapodivné přístroje. Nokia 7380 byla jedním z velkých propadáků. Ačkoliv byl nápad telefonu bez kláves zajímavý, v praxi byl nepoužitelný. Nokia 7380 vypadala více jako MP3 přehrávač, ovšem vzhledem k malé paměti a absenci paměťových karet ji nebylo možné využít ani tak.

 

Nokia 3650

A u Nokie ještě zůstaneme. Model 3650 je mnohými odborníky považován za nejotřesnější telefon, který kdy vznikl. Křiklavé barvy a do kruhu seřazená klávesnice sice zaujaly na první pohled, její použitelnost se však rovnala té u Serene. Vytáčení telefonního čísla zabralo nějakou chvíli, ovšem napsat SMS zprávu bylo doslova peklo, a to především pro ty, kteří již byli zvyklí na klasickou numerickou klávesnici. Přestože na svou dobu byla Nokia 3650 slušně vybavený telefon, katastrofální design ji uvrhl do poliček sběratelů kuriozit.

 

Nokia N-Gage

Nokia N-Gage nebyla vyloženým propadákem, její zaměření jí však nepřineslo kýžený výsledek. Spojení telefonu a herní konzole byl skvělý krok k nové generaci herních zařízení, bohužel však N-Gage neuspěla. Přestože její atraktivita byla v době uvedení opravdu vysoká, přemrštěná cena speciálních N-Gage her, která se pohybovala nad 1000 Kč, ji do historie zapsala pouze jako totální selhání. Její nástupkyně N-Gage QD pak jen ujistila Nokii, že herní telefon se zatím nechytne. Jedinou úspěšnou kombinací telefonu a herního zařízení tak zůstává Xperia Play s licencí PlayStation.

 

Další články


Dokázali jsme to! Jsme největším distributorem mobilních tarifů v ČR.

Akční nabídky

Vložte Vaše číslo zde a naši specialisté na neveřejné nabídky
Vás budou kontaktovat.

+420

Děkujeme! Naši specialisté Vás budou kontaktovat nejpozději následující pracovní den.

Napsali o nás
Partneři
Zákaznická podpora

800 880 898

Zákaznická podpora

PO - PÁ
9:00 - 17:30
Není něco v pořádku? 100% zákaznická garance