Moudré rozhodování
Ušetřete za volání

Zjistěte, jakou můžete získat slevu na Váš mobilní tarif!

+420

Mám zájem o sjednání tarifu s garancí 100% bezvadné služby a poradenství.

Na tomto telefonním čísle mne kontaktujte pro konzultaci tarifu se specialistou.

Nová Nokia 3310 - co je u ní nového?

1.3.2017

Znovuzrození legendy.

Už nějakou dobu světem koluje zpráva o návratu Nokie 3310, zřejmě nejlegendárnějšího mobilního telefonu všech dob. Od představení její nové verze na veletrhu MWC, nazvané New Nokia 3310, případně Nokia 3310 (2017), se fanoušci této ikony rozdělili na dva tábory – jedni jsou novou verzí nadšení, druzí jsou zklamaní, že není více „retro“.

Pojďme se podívat na ty nejdiskutovanější aspekty této znovuzrozené legendy.

 

Výdrž

Původní Nokia 3310 byla po svém uvedení na trh v roce 2000 nepřekonatelným mobilním telefonem, co se výdrže týkalo. V pohotovostním režimu dokázala vydržet i 8 dnů. Nová Nokia 3310 vydrží v pohotovostním režimu dokonce celý měsíc. To je výhodné především pro ty, kteří potřebují být neustále na příjmu. Hodit se bude jako firemní telefon pro zaměstnance nebo náhrada za pevnou linku.

 

Design

I když je nová Nokia 3310 výrazně ovlivněná vzhledem své předchůdkyně, její design je sporný. Zatímco spodní část konstrukce s tlačítky evokuje původní model, vrchní půlka už tak totožná není. Přibyla další tlačítka a celkově přístroj působí mnohem více symetricky. Oddaní fanoušci si stěžují také na fotoaparát, který původní model neměl. V nové 3310 má rozlišení 2 megapixely a jde tedy spíše o zachování jakéhosi standardu moderních “hloupých” telefonů.

 

Displej

Originální 3310 měla monochromatický displej, který nicméně umožňoval zobrazovat jednoduché obrázky. Nová 3310 disponuje barevným dvou a půl palcovým displejem s rozlišením 240x320 pixelů. Vzhledem k úhlopříčce je rozlišení dostatečné, avšak výhodou původního modelu byla jeho jednoduchost, kterou fanoušci tolik opěvují. Integrováním barevného displeje do těla telefonu tak Nokia popudila právě ty nejvěrnější uživatele původního modelu, kteří se těšili na retro černobílý displej.

 

Had

Když se řekne Nokia 3310, musí se zákonitě dodat i slovo „had“. Tato hra si získala srdce i těch, kteří nikdy žádné hry nehráli, i když výrazně zkracovala výdrž telefonu na jedno nabití. Nového hada vytvořila francouzská společnost Gameloft, která přes deset let stojí na vrcholu průmyslu v oblasti mobilních her. Jejich had je v moderním grafickém kabátku s mnoha herními módy a tak nějak infantilní, což se milovníkům minulého modelu moc nelíbí.

 

Konstrukce

Internet se jen hemží vtípky o nezničitelné konstrukci „třicettřidesítky“. Odolnost tohoto telefonu byla znamenitá, avšak nový model váží necelých 80 gramů a v ruce působí poněkud lacině. Nokia na MWC oznámila, že veškeré její modely prochází tvrdými testy odolnosti, ale platí tento aspekt pro novou 3310 opravdu? To nejspíše potvrdí až nezávislé testy.

 

Další články


Dokázali jsme to! Jsme největším distributorem mobilních tarifů v ČR.

Akční nabídky

Vložte Vaše číslo zde a naši specialisté na neveřejné nabídky
Vás budou kontaktovat.

+420

Děkujeme! Naši specialisté Vás budou kontaktovat nejpozději následující pracovní den.

Napsali o nás
Partneři
Zákaznická podpora

800 880 898

Zákaznická podpora

PO - PÁ
9:00 - 17:30
Není něco v pořádku? 100% zákaznická garance