Moudré rozhodování
Ušetřete za volání

Zjistěte, jakou můžete získat slevu na Váš mobilní tarif!

+420

Mám zájem o sjednání tarifu s garancí 100% bezvadné služby a poradenství.

Na tomto telefonním čísle mne kontaktujte pro konzultaci tarifu se specialistou.

Podvodníci se vydávají za chráněné dílny

11.2.2019

Podvodníci si našli jeden z nejodpornějších způsobů, jak lidem vnutit něco, co nepotřebují - vydávají se za chráněné dílny. Máme pro vás tipy, jak se nenechat oklamat!

Podvodníci se vydávají za chráněné dílny

Citové vydírání přes telefon je v posledních několika měsících poměrně závažným problémem, se kterým se potýká stále více z nás. Takzvaní „šmejdi“ si totiž našli způsob, jak podpořit prodej svých bezcenných výrobků a ještě k tomu ve svých obětech vyvolat pocit, že udělali něco správného a úctyhodného.

 

Jedná se o zneužití statusu chráněných dílen. Podvodníci volají z čísla, na které se nedá zpět dovolat, přičemž hovor začnou tím, že volají z chráněných dílen a v rámci zajištění pracovního místa pro postižené pacienty nabízejí většinou nože nebo skleněné šperky za „velmi nízkou cenu“. Ty uvozovky uvádíme schválně, protože cena po slevě se údajně pohybuje kolem 4000 Kč. Za takovou cenu seženete v kvalitních obchodech opravdu bezkonkurenční nože, případně nějakou tu bižuterii, pokud si na to někdo, koho znáte, potrpí.

 

Problém však je, že se nejedná o žádné chráněné dílny a žádná pomoc lidem v nouzi se nekoná. Jde o obyčejný prodejní telefonát.

 

Těžko říct, co vede prodejce – pravděpodobně brigádníka – aby zahodil veškeré morální hodnoty a podílel se na takovém odporném podvodu, nicméně čím více ostražitých a informovaných občanů se o těchto praktikách doví, tím lépe se jim lze bránit.

V redakci Tarifomatu jsme byli těmito podvodníky několikrát kontaktováni a z hovorů jsme pro vás zjistili tři charakteristické znaky, podle kterých poznáte, že na vás chce někdo nekalým způsobem vydělat.

 

Nejsou schopni vám říct žádné bližší údaje

Hlavním znakem těchto šmejdů je, že vám nedokáží odpovědět na základní informace o své takzvané chráněné dílně. Zeptejte se na IČO, adresu dílny, konkrétní jméno dílny či jméno jednatelů. Pokud vám volající nechce nebo nedokáže odpovědět, případně vás odkáže na nějakou neutrální webovou stránku bez žádných bližších informací, nic si od něj nekupujte.

 

Jsou agresivní a hrají na city

Toto se nám stalo vícekrát. Jakmile jsme začali pochybovat o důvěryhodnosti volajícího, jeho reakce byla: „Copak vám je jedno, že ti postižení lidé nebudou mít kvůli vám práci?“, nebo „To jste tak lhostejný k nemoci druhého?“

Předně není vaše povinnost pomáhat, pokud nechcete, a žádná důvěryhodná společnost (a už vůbec ne chráněná dílna) by si nedovolila vás osočovat z nějakého nemorálního jednání. Jestliže zaznamenáte podobnou reakci, v klidu zavěste.

 

Hodnocení jejich telefonních čísel je negativní

Na internetu existuje spousta stránek, na kterých lidé sdílejí svoje zkušenosti s nevyžádanými hovory. Proto pokud se stanete terčem jakékoliv pochybné obchodní praktiky, opište si číslo, ze kterého vám prodejci volali, do Googlu. Snadno si tak ověříte, zda měli i ostatní problém se stejným volajícím. Poté stačí nevhodné číslo zablokovat.

Další články


Dokázali jsme to! Jsme největším distributorem mobilních tarifů v ČR.

Akční nabídky

Vložte Vaše číslo zde a naši specialisté na neveřejné nabídky
Vás budou kontaktovat.

+420

Děkujeme! Naši specialisté Vás budou kontaktovat nejpozději následující pracovní den.

Napsali o nás
Partneři
Zákaznická podpora

800 880 898

Zákaznická podpora

PO - PÁ
9:00 - 17:30
Není něco v pořádku? 100% zákaznická garance