Moudré rozhodování
Ušetřete za volání

Zjistěte, jakou můžete získat slevu na Váš mobilní tarif!

+420

Mám zájem o sjednání tarifu s garancí 100% bezvadné služby a poradenství.

Na tomto telefonním čísle mne kontaktujte pro konzultaci tarifu se specialistou.

Pokemoni nejsou ta největší mobilní zábava

3.8.2016

Jde to totiž i velmi netradičně!

Pokemoni nejsou ta největší mobilní zábava

Vlastnictví smartphonu je dnes samozřejmostí. V době, kdy dobře vybavený smartphone zákazník sežene i pod 4000 Kč, se rozšířilo pokrytí běžných aspektů života různými aplikacemi. Z běhání pro zlepšení kondice se díky aplikaci může stát například útěk před hordou zombie, nebo si stihnete zatopit v bytě dřív, než se vrátíte z práce – to všem za pomoci pár kliknutí.

 

Pokud zrovna jen nechytáte Pokemony, existuje i řada nástrojů, díky kterým můžete ovládat i velmi neobvyklé technologické vychytávky.

 

Dům Velkého Bratra

Ukrajinská společnost Branto pojala výraz „bezpečný dům“ opravdu velice doslovně a vytvořila zařízení s kamerou s 360° rozhledem a nástrojem na ovládání elektroniky přes Wi-Fi, Bluetoot, ZigBee a dokonce infračervený senzor, což znamená, že pokrývá v podstatě všechny moderní přístroje, od ledniček a praček až po televizory. Zařízení má rovněž integrované mikrofony a reproduktor. Vše je ovládáno přes mobilní aplikaci - nechybí živý přenos z kamery, možnost ručně ovládat zvolená zařízení, či používat zařízení jako interkom. Zařízení stojí v přepočtu necelých 9000 Kč, je však stále ve vývoji. Uplatnění najde především v zahraničí, kde se již trend „chytrých“ domů rozšířil dostatečně na to, aby zařízení uspělo. Běžně totiž výbava pro chytrý dům stojí v přepočtu přes 1 000 000 Kč.

 

Digitální pero

Společnost Apple si nechala patentovat koncept speciálního pera, které přenáší napsaný text do jeho zařízení. Výhodou tohoto gadgetu je jeho schopnost adaptovat se na jakýkoliv povrch, včetně papíru, tabule, magnetické tabule nebo jakékoliv rovné plochy. Do pera je možné vložit zásobníky s inkoustem, náplněmi do značkovače či jej použít jako stylus na zaznamenávání textu či obrázků přímo na tablet nebo telefon. Využití je velmi praktické, zapsané poznámky se mohou studentovi nebo kolegům zobrazovat v reálném čase, aniž by museli být fyzicky přítomní v místnosti výuky či konference. Podobný koncept pera vytváří již od roku 2010 společnost Livescribe, jeho používání je však omezeno pouze na speciální zařízení a bloky, díky kterým funguje.

 

Telefonogotchi

Společnost LG vytvořila pro jihokorejský trh infantilní telefony modelové řady Aka, které kombinují klasický smartphone a tamagotchi. Aka běží na klasickém operačním systému Android, je však velmi výrazně upraven, aby evokoval herní prostředí. Ke smartphonu patří speciální kryt, který lze používat oboustranně, přičemž pokud chrání displej, objeví se oči vybraného avatára, který je v mobilu usídlen. Ti jsou celkem čtyři a do jednoho smartphonu se vejde pouze jeden, modely jsou proto rozděleny podle barev na růžový, modrý, bílý a žlutý. Výběr barvy je v tomto případě velmi zásadní, protože ovlivňuje prostředí i chování telefonu. K němu lze poté dokupovat speciální aplikace či doplňky a hrát on-line hru s ostatními majiteli Aka telefonů. Telefonování je v tomto případě až na druhém místě. Jižní Korea je podobnými výstřelky proslulá a proto se LG Aka těší velké oblibě paradoxně ne mezi dětmi, ale hlavně mezi dospělými.

 

Ptačí robot

Francouzští vývojáři vytvořili speciální dron ve tvaru ptáka, který je z dálky v podstatě nerozpoznatelný od skutečného. Styl jeho letu je dokonce tak reálný, že při testování s orly a káňaty si jej dravci skutečně pletli se živým ptákem a snažili se jej ulovit. Dron dostal název Bionic Bird a pomocí smartphonu je možné jej ovládat až do vzdálenosti 100 metrů, upravovat styl jeho letu, stahovat různé dráhy letu a podobně. Bionic Bird obsahuje HD kameru s možností živého přenosu, což zaručuje určitý zájem minimálně z vojenských sfér nebo obranných složek. Obsahuje rovněž nejmodernější gyroskop, který umožňuje dokonalé vyvažování a napodobování plachtění ve větru, celková váha však nepřekračuje 10 gramů. K Bionic Bird patří i nabíječka ve tvaru bílého vejce, které dle tvůrců zaručuje až deset osmiminutových letů na jedno nabití. Cena se zatím pohybuje v přepočtu okolo 2500 Kč.

Další články


Dokázali jsme to! Jsme největším distributorem mobilních tarifů v ČR.

Akční nabídky

Vložte Vaše číslo zde a naši specialisté na neveřejné nabídky
Vás budou kontaktovat.

+420

Děkujeme! Naši specialisté Vás budou kontaktovat nejpozději následující pracovní den.

Napsali o nás
Partneři
Zákaznická podpora

800 880 898

Zákaznická podpora

PO - PÁ
9:00 - 17:30
Není něco v pořádku? 100% zákaznická garance