Moudré rozhodování
Ušetřete za volání

Zjistěte, jakou můžete získat slevu na Váš mobilní tarif!

+420

Mám zájem o sjednání tarifu s garancí 100% bezvadné služby a poradenství.

Na tomto telefonním čísle mne kontaktujte pro konzultaci tarifu se specialistou.

Proč se „antismartphony“ neuchytily?

2.7.2018

Pokusy o rozšíření cíleně "hloupých" a jednoduchých telefonů nejsou nijak zvlášť úspěšné. 

Proč se „antismartphony“ neuchytily?

Chvilkovým trendem posledních několika měsíců se staly takzvané antismartphony, tedy mobilní telefony, které postrádají připojení k datové síti, Wi-Fi, aplikace a často také možnost psát SMS a dokonce i displej. Výhodou takových antismartphonů je fakt, že vás nebude zbytečně rozptylovat a budete jej používat výhradně jen pokud si potřebujete zavolat. Navíc nic moc nestojí. A vlastně ani neváží – většina z nich je velká jako kreditní karta a váží pár gramů.

Zdá se, že to je také hlavní problém, proč se nejedná o senzaci, která by donutila zákazníky k malé vzpouře proti multimediálně napěchovaným smartphonům.

Když takový telefon umí jen volat, nezaujme mladé. Pro dospělé postrádá funkce i nejjednodušších mobilů, jako kalkulačka či kalendář. Vedoucí pracovníci si takový telefon nepořídí, protože mimo tohle vše ani není reprezentativní. Zbývá tedy očividný cílový zákazník antismartphonů – senioři. Jenže pro ty je zas telefon příliš malý a nešikovný.

Před pár lety se na českém trhu objevila vizitka a mobil v jednom – Simphonie, dnes známý jako ZOXCALL. Tento 15 gramový telefonek je potištěný jako vizitka a kromě toho je vybaven dvěma tlačítky pro zahájení a ukončení hovoru. Po stisknutí vizitka vytočí předem nadefinované číslo (například zákaznické centrum). Fakticky je tato věcička použitelnější než většina současných antismartphonů, protože vlastně plní jen jednu funkci a rozměry u ní nevadí, jelikož postrádá jakákoliv další tlačítka.

Odpůrci chytrých telefonů rozhodně raději sáhnou po klasických hloupých telefonech, případně po nových verzích Nokie 3310 a 8110, pokud si potrpí na retro vzhled.

Osud antismartphonů je zřejmě nevyhnutelný – zajímavý pokus o revoltu, který holt nevyšel. Ale kdo ví, možná budou mít jednou alespoň sběratelskou hodnotu.

 

Další novinky:

 

T-Mobile zlevnil data v zahraničí

Nový ceník Internet Svět nabízí při cestování do nejnavštěvovanějších destinací 100 MB za 199 Kč a například 1 GB za 1199 Kč. Méně běžné destinace pak jsou pak zpoplatněny několikanásobně vyšší cenou.

 

V Brně bude nová nabíjecí stanice

Vedení hypermarketů Globus se chystá u všech svých obchodů vystavět nabíjecí stanice pro elektromobily a podpořit tak jejich rozšíření u veřejnosti. První stanice bude vybudována u Globusu v Brně – Ivanovicích do konce tohoto roku.

 

Šmejdi jsou stále problematičtější

Drzost a nekalé praktiky podomních prodejců se stávají více a více agresivními. Mimo nátlak především na seniory se nyní vydávají za inspektory či nabízí levnější energie formou aukcí. Česká obchodní inspekce řeší několik desítek stížností denně.  

Další články


Dokázali jsme to! Jsme největším distributorem mobilních tarifů v ČR.

Akční nabídky

Vložte Vaše číslo zde a naši specialisté na neveřejné nabídky
Vás budou kontaktovat.

+420

Děkujeme! Naši specialisté Vás budou kontaktovat nejpozději následující pracovní den.

Napsali o nás
Partneři
Zákaznická podpora

800 880 898

Zákaznická podpora

PO - PÁ
9:00 - 17:30
Není něco v pořádku? 100% zákaznická garance