Moudré rozhodování
Ušetřete za volání

Zjistěte, jakou můžete získat slevu na Váš mobilní tarif!

+420

Mám zájem o sjednání tarifu s garancí 100% bezvadné služby a poradenství.

Na tomto telefonním čísle mne kontaktujte pro konzultaci tarifu se specialistou.

Prozváněcí podvodníci útočí na Česko

16.4.2018

Dávejte si pozor na  prozvánění od neznámých čísel z ciziny - volat na ně zpět vás může stát tisíce!

Prozváněcí podvodníci útočí na Česko

V posledních několika dnech zaznamenali čeští operátoři nárůst podvodných hovorů z různých zemí světa – Itálie, Konga a dalších afrických států. Z těchto čísel podvodníci většinou jen jednou či dvakrát prozvoní a čekají, až jim dotyčný zkusí zavolat zpátky. V té chvíli však podvodník hovor přepojí a volající musí platit přepojovací poplatek.

Pro všechny, kteří se obávají těchto podvodníků, platí zlaté pravidlo nikdy nevolat na neznámá čísla. Je jasné, že pokud prozvánění neustává a je velmi otravné, může být taková situace poměrně zoufalá. Problém mohou pomoci vyřešit speciální aplikace na blokování nevyžádaných hovorů, tzv. blacklist. Čísla, která do blacklistu uložíte, pak jsou okamžitě odmítnuty.

Jelikož jsou podvodná čísla většinou virtuální a existují pouze na internetu, nedá se viník v podstatě nijak dohledat. Pro majitele mobilních telefonů, kteří do zahraničí vůbec nevolají, je nejjednodušší nechat si tyto hovory zablokovat – stačí kontaktovat svého mobilního operátora.

 

Další novinky a zajímavosti

 

ČEZ zdraží elektřinu

Od června zdraží většině odběratelů elektřinu pro domácnost. Pokud zákazník nemá s ČEZem smlouvu s fixní cenou, naroste cena průměrně o 4%. Na vině je růst cen na velkoobchodních burzách.

 

Na Slovensko možná zavítá pátý operátor

Telekomunikační úřad na Slovensku bude dražit poslední frekvence v pásmu 1800 MHz, což může teoreticky znamenat vznik nového operátora, který na nich spustí svoji síť. Stejné pásmo totiž poprvé využil i operátor 4ka – nejmladší slovenský operátor (2015).

 

Značka smartphonů Palm se vrátí

Legendární mobily Palm se znovu vrátí na pulty obchodů díky investici čínské společnosti TCL, která pomohla postavit se na nohy také francouzskému Alcatelu a kanadskému BlackBerry. První modely by se měly objevit v druhé polovině tohoto roku.

 

 

Další články


Dokázali jsme to! Jsme největším distributorem mobilních tarifů v ČR.

Akční nabídky

Vložte Vaše číslo zde a naši specialisté na neveřejné nabídky
Vás budou kontaktovat.

+420

Děkujeme! Naši specialisté Vás budou kontaktovat nejpozději následující pracovní den.

Napsali o nás
Partneři
Zákaznická podpora

800 880 898

Zákaznická podpora

PO - PÁ
9:00 - 17:30
Není něco v pořádku? 100% zákaznická garance