Moudré rozhodování
Ušetřete za volání

Zjistěte, jakou můžete získat slevu na Váš mobilní tarif!

+420

Mám zájem o sjednání tarifu s garancí 100% bezvadné služby a poradenství.

Na tomto telefonním čísle mne kontaktujte pro konzultaci tarifu se specialistou.

Smartphony a nízká výdrž baterií

22.3.2017

Chytré telefony mají jednu poměrně velkou nectnost – jsou velkými žrouty energie.

Smartphony a nízká výdrž baterií

 

 

Většinou je po pár měsících provozu nutné je nabíjet téměř každý večer a jejich baterie je tou komponentou, která zastarává nejrychleji. Výrobci se to samozřejmě snaží změnit.

 

Výrobci řeší nedostatečnou kapacitu baterií v chytrých telefonech různě. Na trhu tak můžete dostat tlusté smartphony s velkokapacitní baterií, ke spoustě telefonů se dá přikoupit kryt, který již menší rozšiřující baterii obsahuje. I sebeelegantnější telefon s nimi vypadá jak březí prasnice, ale co naděláme. A pak jsou tu samozřejmě powerbanky, které za cenu větších rozměrů pojmou pár watthodin do zásoby třeba na cesty.

Výrobci se však snaží také o zlepšení parametrů stávající Li-Ion technologie akumulátorů směrem k o něco větší kapacitě. Optimistickou zprávu v tomto směru zveřejnila společnost Sony, která chce do pěti let zvýšit kapacitu akumulátorů v telefonech o 40 %.

 

Mají budoucnost Li-S akumulátory?

Jak uvedl web Nikkei Technology, Sony chce stávající technologii akumulace elektřiny zdokonalit přidáním síry do elektrod. Nové akumulátory by se tedy označovaly jako lithium-sírové (Li-S). Zásadní problém této technologie je však zatím rychlá ztráta kapacity baterie. Prostě se příliš rychle vybije. Sony však slibuje, že se s těmito počátečními těžkostmi vyrovná – prý hlavně úpravou elektrolytu.

Podle odborníků je však ke komerčnímu nasazení Li-S baterií ještě dlouhá cesta. A tak nám zatím ještě nějakou dobu nezbude nic jiného, než na cesty vozit nabíječku či powerbanku, důsledně regulovat jas displeje a v případě nepotřebnosti vypínat GPS i Wi-Fi. A moc nehrát hry.

 

        

 

Další články


Dokázali jsme to! Jsme největším distributorem mobilních tarifů v ČR.

Akční nabídky

Vložte Vaše číslo zde a naši specialisté na neveřejné nabídky
Vás budou kontaktovat.

+420

Děkujeme! Naši specialisté Vás budou kontaktovat nejpozději následující pracovní den.

Napsali o nás
Partneři
Zákaznická podpora

800 880 898

Zákaznická podpora

PO - PÁ
9:00 - 17:30
Není něco v pořádku? 100% zákaznická garance