Moudré rozhodování
Ušetřete za volání

Zjistěte, jakou můžete získat slevu na Váš mobilní tarif!

+420

Mám zájem o sjednání tarifu s garancí 100% bezvadné služby a poradenství.

Na tomto telefonním čísle mne kontaktujte pro konzultaci tarifu se specialistou.

Smutný příběh Amazon Fire Phonu

7.8.2018

Některé smartphony i přes zajímavé technologické vychytávky prostě nezaujmou.

Smutný příběh Amazon Fire Phonu

Amazon Fire Phone je smartphone, o kterém moc lidí neslyšelo a přesto se zapsal do dějin. Bohužel pro Amazon se nejednalo o pozitivní umístění, protože Amazon Fire Phone se stal největším propadákem na poli smartphonů.

V době, kdy Fire Phone vstoupil na trh, způsobil poměrně velký rozruch – nabídl totiž zobrazení v kompletním 3D díky čtyřem kamerám umístěným na všech rozích telefonu. Pokud jste pak Fire Phone položili na stůl a zapnuli 3D zobrazení, mohli jste si různé modely (například při zobrazení map) prohlížet v reálném čase ze všech úhlů. Zajišťoval to speciální algoritmus, sledující pohyb očí.

Po technologické stránce byla tato vychytávka opravdu velmi zajímavá. Naneštěstí pro Fire Phone to ale nestačilo – využití totiž bylo spíše okrasné než užitečné. Rozlišení displeje bylo vzhledem k 3D funkci poměrně hrubé a nedostatečné.

Jelikož Amazon začal telefon vyvíjet už v roce 2013 ale do prodeje uveden až o rok později, zůstaly technické specifikace pro náročné uživatele zastaralé. Cena kolem 13.000 Kč byla příliš vysoká a zvolením vlastního operačního systému nebyl Amazon schopen milovníkům aplikací nabídnout dostatečně široké portfolio.

Amazon Fire Phone zmizel z prodeje po pouhých pěti měsících a zcela se přestal vyrábět po dalších čtyřech měsících.

 

Další novinky:

 

Čtvrtý operátor v Itálii slaví nevšední úspěch

Operátor Iliad, který nově konkuruje velkým italským mobilním operátorům, získal za 50 dnů milion nových zákazníků a zásadně zahýbal s cenami mobilních služeb. V Česku by zřejmě situace mohla být stejná a nový konkurent by donutil stávající operátory snížit ceny.

 

Zelená energie rychle stoupá

Výroba takzvané zelené elektřiny v ČR z obnovitelných zdrojů stoupla za posledních sto let 125krát. Uvádí to ČEZ. Je to díky rychlé modernizaci technologických postupů při výrobě energií.

 

Konsolidace dodavatelů energií je nevyhnutelná

Dodavatelů energií v Česku bude v nadcházejících letech postupně ubývat, větší firmy budou kupovat menší konkurenty. Tvrdí to analytici, které oslovila ČTK.

Další články


Dokázali jsme to! Jsme největším distributorem mobilních tarifů v ČR.

Akční nabídky

Vložte Vaše číslo zde a naši specialisté na neveřejné nabídky
Vás budou kontaktovat.

+420

Děkujeme! Naši specialisté Vás budou kontaktovat nejpozději následující pracovní den.

Napsali o nás
Partneři
Zákaznická podpora

800 880 898

Zákaznická podpora

PO - PÁ
9:00 - 17:30
Není něco v pořádku? 100% zákaznická garance