Moudré rozhodování
Ušetřete za volání

Zjistěte, jakou můžete získat slevu na Váš mobilní tarif!

+420

Mám zájem o sjednání tarifu s garancí 100% bezvadné služby a poradenství.

Na tomto telefonním čísle mne kontaktujte pro konzultaci tarifu se specialistou.

Startupy, které mění trh s potravinami

12.5.2017

Hamburger z uměle vypěstovaného masa už tu byl. Ale jak to zařídit, aby byl dostupný? A co kdyby lidé nemuseli jíst vůbec? Nápady startuperů jsou vskutku bizarní.

Startupy, které mění trh s potravinami

 

Modern Meadow

Společnost, která se zaměřuje především na poskytování kůže do textilního průmyslu, začínala poněkud odlišněji. Vyrobit hamburger bez krávy je poněkud futuristická představa, nicméně výzkumníci z Modern Meadow měli v tomto ohledu velký úspěch. Podařilo se jim úspěšně rozmnožit svalové buňky savců a světe div se – umělé maso bylo na světě! Vzhledem k náročnosti výzkumu je však nepravděpodobné, že by se takto vyrobené maso začalo v brzké době prodávat, budoucnost je této myšlence však příznivě nakloněna.

 

Miyokos Kitchen

Sýr. Až donedávna byl pod tímto pojmem striktně označován produkt z mléka a mléčných kultur. Miyokos Kitchen si však dal za cíl vyrobit sýr bez použití mléka a to se víceméně povedlo. Na rozdíl od skutečného sýru je ten od Miyokos Kitchen vyroben… z ořechů. Při použití správných kultur totiž i tehdy dokážou nějakým způsobem vytvořit „sýr“, i když toto označení nesmí pro svůj výrobek používat (ve stylu „pomazánkové máslo není máslo“). Testy nicméně potvrdily, že jejich výrobek skutečně jako sýr chutná.

 

Soylent

Soylent je známý i v České republice. Jedná se o sypkou směs k přípravě nápoje, který údajně zcela nahrazuje pevnou stravu. Rob Rhinehart, zakladatel společnosti, byl dle svých slov již znaven neustálou přípravou jídla, a tak se rozhodl smíchat několik obilovin, vitamínů a dalších přísad, aby vytvořil směs, která dá tělu vše, co potřebuje. Redaktor magazínu VICE tento produkt otestoval a kupodivu zjistil, že přípravek opravdu funguje. Hlavní nevýhod podle něj byl především nedostatek socializace – zajít si s přáteli na oběd je přece jen větší zábava než společné pití stejného nápoje. Jelikož však nebyly doposud provedeny žádné hloubkové klinické studie, zůstává osud Soylentu jakožto náhrady stravy nejistý.

 

Beyond Meat

Tomuto projektu jsou nakloněni i spoluzakladatelé Twitteru, a tak do něj investovali nemalé peníze. Beyond Meat vytváří náhražku masa, která vypadá jako maso a dokonce tak i chutná. Cílem zakladatelů této společnosti je vytvořit tak dokonalou náhražku, že konzument nedokáže rozpoznat rozdíl mezi ní opravdovým masem. Jak se dá předpokládat, jejich výrobek je vytvořen především ze sóje. Rozdíl mezi klasickými sójovými náhražkami masa a těmi od Beyond Meat je pak hlavně struktura.

Další články


Dokázali jsme to! Jsme největším distributorem mobilních tarifů v ČR.

Akční nabídky

Vložte Vaše číslo zde a naši specialisté na neveřejné nabídky
Vás budou kontaktovat.

+420

Děkujeme! Naši specialisté Vás budou kontaktovat nejpozději následující pracovní den.

Napsali o nás
Partneři
Zákaznická podpora

800 880 898

Zákaznická podpora

PO - PÁ
9:00 - 17:30
Není něco v pořádku? 100% zákaznická garance