Moudré rozhodování
Ušetřete za volání

Zjistěte, jakou můžete získat slevu na Váš mobilní tarif!

+420

Mám zájem o sjednání tarifu s garancí 100% bezvadné služby a poradenství.

Na tomto telefonním čísle mne kontaktujte pro konzultaci tarifu se specialistou.

Tipy jak ušetřit za elektřinu

23.6.2017

Drobnosti, které vám ušetří peníze

Tipy jak ušetřit za elektřinu

 

Televize

Televizi většina z nás vypíná pomocí dálkového ovladače. Přístroj se poté většinou nachází v pohotovostním režimu, a i když je to pohodlné, musíte zvážit, zda se to vyplatí. Takto totiž televize spotřebovává energii v podstatě 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Pokud jdete spát, nebo budete mimo domov více dnů, vypojte televizi ze zásuvky (pokud výrobce neudává důvody k tomu, abyste tak neučinili).

 

Nabíječky

Nabíječky v dnešní době potřebujeme neustále, a to především kvůli telefonům a tabletům, které zůstanou nabité poměrně krátkou dobu. Pokud je nabíječka v zásuvce, neustále využívá elektřinu. To platí i pro notebooky.

 

Myčky a pračky

V případě, že pouštíte myčky a pračky poloprázdné, zvyšujete jejich energetickou náročnost. Můžete proto zvolit úspornější poloviční režim, pokud ho spotřebič nabízí, ale spotřeba energie neklesne o tolik, aby se zcela vyplatil. Rovněž sušení prádla v sušičce velmi zvyšuje spotřebu elektřiny a celkově se sušičky řadí mezi energeticky nejnáročnější domácí spotřebiče. Pokud máte možnost sušit prádlo na čerstvém vzduchu, určitě se tomu nevyhýbejte.

 

Chladničky

U chladniček se vždy poohlížejte po těch, které spadají do úsporné energetické třídy A+++. Náklady na provoz mrazničky a chladničky mohou tvořit až 20% celkového vyúčtování za energie v domácnosti, a proto se určitě vyplatí uvažovat nad změnou spotřebiče, pokud vlastníte starší model. Ročně tak můžete ušetřit přes tisíc korun.

 

Poskytovatel elektřiny

Rozhodně nepodceňujte poskytovatele energií. Pokud se vám zdá, že platíte zbytečně moc, nebo si nejste jisti, zda máte správně nastaven tarif, porovnejte si tarify v naší kalkulačce energií.


 

Další články


Dokázali jsme to! Jsme největším distributorem mobilních tarifů v ČR.

Akční nabídky

Vložte Vaše číslo zde a naši specialisté na neveřejné nabídky
Vás budou kontaktovat.

+420

Děkujeme! Naši specialisté Vás budou kontaktovat nejpozději následující pracovní den.

Napsali o nás
Partneři
Zákaznická podpora

800 880 898

Zákaznická podpora

PO - PÁ
9:00 - 17:30
Není něco v pořádku? 100% zákaznická garance