Moudré rozhodování
Ušetřete za volání

Zjistěte, jakou můžete získat slevu na Váš mobilní tarif!

+420

Mám zájem o sjednání tarifu s garancí 100% bezvadné služby a poradenství.

Na tomto telefonním čísle mne kontaktujte pro konzultaci tarifu se specialistou.

5G síť v Česku a další novinky

1.3.2018

Zajímavosti, které by vám neměly uniknout!

5G síť v Česku a další novinky

V Česku se již brzy začne testovat prozatím nejrychlejší síť pro mobilní telefony a další chytrá zařízení. Především milovníci nejmodernějších technologií si přijdou na své - síť 5G je totiž potřebná pro samořiditelné automobily. 

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) se domluvil se společností Nokia na testování 5G sítě ještě letos. Cílem má být rychlé zjištění případných nedostatků a překážek, které by mohly bránít stoprocentnímu využití sítě a nabídnout tak hned od oficiálního spuštění zákazníkům a uživatelům bezvadnou službu. Nyní ČTÚ jedná s tuzemskými operátory na účasti v tomto testování. 

5G síť letos budou poprvé zkoušet také v USA, Francii, Rumunsku a Indii. Společnost Huawei již představila komunikační jednotku pro chytrá auta. Pozadu nechtějí zůstat ani Xiaomi či Lenovo, jenž slibují integraci 5G do svých zařízení nejpozději v průběhu roku 2019.

 

Další zajímavosti:

 

Telemedicína? Možná již brzy

V USA není diagnóza pacientových problémů přes videochat nebo obyčejný telefonní hovor nic nového. Zbytek světa je však v tomto nestárnoucím americkém trendu poněkud skeptičtější, jelikož může být využíván podvodníky a šarlatány. Roky vývoje ale přináší své ovoce - díky speciálním mobilním aplikacím a měřícím přístrojům pro smartphony bude již brzy možné odesílat výsledky například rozboru krve přímo doktorovi. Rychle tak na dálku zjistí, jak jste na tom s hladinou cukru v krvi a podobně. Problém je, že i když už podobná technologie je dostupná, pojišťovny v Česku tento postup neproplácí. Tak snad již brzy...

 

 

 

 

Další články


Dokázali jsme to! Jsme největším distributorem mobilních tarifů v ČR.

Akční nabídky

Vložte Vaše číslo zde a naši specialisté na neveřejné nabídky
Vás budou kontaktovat.

+420

Děkujeme! Naši specialisté Vás budou kontaktovat nejpozději následující pracovní den.

Napsali o nás
Partneři
Zákaznická podpora

800 880 898

Zákaznická podpora

PO - PÁ
9:00 - 17:30
Není něco v pořádku? 100% zákaznická garance