Moudré rozhodování
Ušetřete za volání

Zjistěte, jakou můžete získat slevu na Váš mobilní tarif!

+420

Mám zájem o sjednání tarifu s garancí 100% bezvadné služby a poradenství.

Na tomto telefonním čísle mne kontaktujte pro konzultaci tarifu se specialistou.

Apple Watch - hodinky na jeden den

24.6.2015

Apple umí zaujmout vaši pozornost i peněženku - třeba hodinkami, které musíte nabíjet každý den.

Apple Watch - hodinky na jeden den

Hodinky od amerického technologického giganta se pomalu dostávají do prodeje. Prozatím se nedá říct, že by se jednalo o „milník“ v produktové sérii Applu, avšak vášnivou diskuzi rozpoutává už od prvního oznámení o uvedení na trh. Apple Watch se tak zřejmě nestanou fenoménem jako iPhony a iPady; co však ztrácí na použitelnosti, to dohánějí zajímavým designem a především skvělým marketingem. Zjistěte, jaká tři témata jsou ve spojitosti s Apple Watch nejvíce diskutovány.

 

Cena

Nejzásadnější otázkou u novinek od Applu je samozřejmě cena. Konkrétně u Watch je poměrně rozmanitá, avšak ve všech směrech kritizovaná jak odborníky, tak veřejností. Nejlevnější verzi s hliníkovým tělem o průměru 38mm a plastovým řemínkem totiž oficiálně neseženete pod 10 000 Kč. Základní ocelová verze pak přijde zhruba od 15 000 do 35 000 Kč a luxusní zlaté provedení se vyšplhá dokonce až nad 500 000 Kč. To však v ČR nebude možné vlivem omezení Evropskou unií pořídit – limit je 15 000 EUR. Žádná z variant dle oficiálního vyjádření Applu nebude vodotěsná.

 

Výdrž

Apple Watch nemají sloužit pouze jako ukazatel času, ale rovněž nabídnou své vlastní uživatelské prostředí a aplikace. To si samozřejmě vybere svoji daň na výdrži, která má dle oficiálního vyjádření společnosti při „běžném“ používání činit pouhých 18 hodin. Při poslechu hudby se vybijí dokonce už za 6 hodin. Baterie sice bude vyměnitelná, ovšem to na pohodlnosti používání nijak zvlášť nepřidává. Pokud by Watch byly užívány pouze jako ukazatel času, vydrží zhruba den a půl.

 

Aplikace

Na světě je zhruba 370 milionů uživatelů iPhonu a dá se proto předpokládat, že zájem o Watch bude především u nich. Apple proto uzpůsobil hodinky tak, aby se spárovaly s iPhonem a sloužily jako druhý displej, na kterém může uživatel vidět všechny důležité notifikace. Nové uživatelské prostředí také dává prostor pro nové a kreativní aplikace přímo pro Watch – například Shazam, Instagram nebo Uber. Problém ovšem nastává tehdy, kdy nejste majitelem iPhonu. Bez něj totiž zatím nelze Apple Watch plně používat.

 

Na Apple Watch se zřejmě nebudou stát sáhodlouhé fronty jako na nejnovější iPhony, možná ale nakonec budeme překvapeni. Jisté je, že i přes všechny nedostatky si svoje spokojené majitele jistě najdou – v tomto případě je však jisté, že se bude jednat ryze o uživatele iPhonů.

Další články


Dokázali jsme to! Jsme největším distributorem mobilních tarifů v ČR.

Akční nabídky

Vložte Vaše číslo zde a naši specialisté na neveřejné nabídky
Vás budou kontaktovat.

+420

Děkujeme! Naši specialisté Vás budou kontaktovat nejpozději následující pracovní den.

Napsali o nás
Partneři
Zákaznická podpora

800 880 898

Zákaznická podpora

PO - PÁ
9:00 - 17:30
Není něco v pořádku? 100% zákaznická garance