Moudré rozhodování
Ušetřete za volání

Zjistěte, jakou můžete získat slevu na Váš mobilní tarif!

+420

Mám zájem o sjednání tarifu s garancí 100% bezvadné služby a poradenství.

Na tomto telefonním čísle mne kontaktujte pro konzultaci tarifu se specialistou.

Chcete ušetřit za elektřinu v domácnosti?

20.7.2018

Šetřit za energie v domácnosti není zas tak těžké - stačí vědět, kdy investovat peníze do nákupu nových spotřebičů. 

Chcete ušetřit za elektřinu v domácnosti?

Osvětlení a LED žárovky

Nákup moderních LED žárovek se rozhodně vyplatí. Mimo to, že LED žárovka nabídne až dvacetinásobnou životnost oproti běžným žárovkám je úspora na elektřině opravdu znatelná. Není nutné LEDky instalovat všude, ale například v kuchyni a obýváku, kde se často svítí delší dobu.

 

Nakoupit nové spotřebiče nemusí být nejlepší řešení

Výrobci domácích spotřebičů představují každý rok množství nejmodernějších technologií, které pomáhají uspořit peníze za provoz. Například moderní sporáky s indukčními deskami mohou ušetřit i více než třetinu oproti klasickým sklokeramickým varným deskám, nicméně jejich cena může být i více než dvojnásobná. Není nutné proto měnit funkční spotřebič jen proto, že je mírně úspornější – to se vyplatí spíše tehdy, kdy ten starý doslouží, ať už se jedná o pračky, myšky, vysavače, sušičky atd.

 

Přechod na jiný typ vytápění

Na rozdíl od vaření a svícení jsou vytápění a ohřev vody energeticky velmi náročné. Právě náklady na teplo patří k největším položkám tohoto druhu v rozpočtu domácností. I přesto je nutné všechny modernizační kroky v tomto ohledu velmi pečlivě promyslet. Například kondenzační plynové kotle jsou ve srovnání s běžnými plynovými či elektrickými kotli mnohem úspornější, pro svou činnost však potřebují také nízkoteplotní radiátory. A výměna celé otopné soustavy v bytě či domě už něco stojí.

 

Další novinky:

 

Podvodné firmy jsou stále problém

Česká obchodní inspekce eviduje nárůst stížností na podvodné praktiky dodavatelů energií. Nabídku provádí po telefonu nebo podomním prodejem, který je v podstatě všude zakázaný. Za odstoupení od nevýhodné smlouvy pak žádají tisícové pokuty.

 

Elektřina podraží

Po čtyřech letech klesajících cen za elektřinu se v roce 2019 zvedne až o 10%. Větší rodinné domy a rodiny s více dětmi tak mohou utratit ročně až o několik tisíc korun více.

 

Vodafone chce spustit 5G síť jako první

Mobilní operátor Vodafone chce spustit komerční 5G síť co nejdříve. Po úspěšné demonstraci funkce sítě na filmovém festivalu v Karlových Varech by tak mohl být Vodafone první, kdo tuto moderní technologii spustí.

Další články


Dokázali jsme to! Jsme největším distributorem mobilních tarifů v ČR.

Akční nabídky

Vložte Vaše číslo zde a naši specialisté na neveřejné nabídky
Vás budou kontaktovat.

+420

Děkujeme! Naši specialisté Vás budou kontaktovat nejpozději následující pracovní den.

Napsali o nás
Partneři
Zákaznická podpora

800 880 898

Zákaznická podpora

PO - PÁ
9:00 - 17:30
Není něco v pořádku? 100% zákaznická garance