Moudré rozhodování
Ušetřete za volání

Zjistěte, jakou můžete získat slevu na Váš mobilní tarif!

+420

Mám zájem o sjednání tarifu s garancí 100% bezvadné služby a poradenství.

Na tomto telefonním čísle mne kontaktujte pro konzultaci tarifu se specialistou.

Co nahradily smartphony?

16.4.2019

Mobily už dávno nejsou tím, čím bývaly. Smartphony jsou v současnosti multifunkční nástroje! Co všechno v našem životě už dokázaly nahradit?

Co nahradily smartphony?

Internet v mobilu je skvělá věc. Nejenže nám pomáhá při práci – v redakci si například nedokážeme představit nemít všechny pracovní e-maily v telefonu – ale zároveň posunul o krok dál hranici zábavy do kapsy. K čemu jsme dříve potřebovali přenosné herní konzole nyní jednoduše zastoupí právě chytrý telefon. A je to ho více. Pamatujete si například, kdy jste naposledy použili papírovou mapu?

Připravili jsme pro vás seznam toho, co v dnešní době nahradil smartphone, který nosíte každý den v kapse!

 

Slovník

Však to znáte. Jste na dovolené, procházíte se zahraničním městem, vyvalujete se na pláži nebo s věrným šerpou zdoláváte nějakou tu osmitisícovku… a najednou si potřebujete odskočit na toaletu. Místo neefektivní gestikulace všemi končetinami nebo listování v pětisetstránkovém nepálském slovníku stačí v mobilu otevřít aplikaci. Ty pokročilejší rovnou přeloží vámi nadiktovanou frázi.

 

Baterka

Je pravda, že baterku po kapsách normálně nenosíme, avšak díky využití blesku mobilu jako baterky jsme tuto funkci začali mnohem více používat. Ať už si svítíme na cestu na neosvětlených chodnících nebo zjišťujeme odjezd vlaku či autobusu na tradičně neosvětlených nádražích (chuligáni očividně nemají lepší zábavu než rozbíjet světla), takové přenosné světlo se vždycky hodí.

 

Kompas a mapa

Mít mapu například v autě je fajn, ale co když vás na procházce ve městě napadne zajít si někam na oběd nebo večer na pivo? Proč složitě hledat, když stačí v telefonu otevřít mapu! Touto aplikací disponuje každý smartphone a když si stáhnete pár fajn aplikací, je zaručeno, že se už nikdy neztratíte.

 

Tím samozřejmě netvrdíme, že vydat se na dobrodružství do přírody s mobilem je něco extra – naopak. Seberte buzolu a mapu a telefon nechte v kapse!

 

Handheldy

Jak jsme zmínili výše, přenosné herní konzole jsou ve velkém nahrazovány stále výkonnějšími smartphony. Mezi těmi nejmladšími hráči vládnou herní fenomény jako Fortnite nebo PUBG, které mohou hrát nejen doma na počítači ale také v mobilu, přičemž o podobné grafice si může nechat zdát až na výjimku každý handheld. Na druhou stranu přemodernizované smartphony naopak podporují aktivity retro hráčů a sběratelů, což je v současnosti extrémně oblíbená činnost hráčů-třicátníků.

 

Kompaktní fotoaparáty

Nikdo rozhodně nebude polemizovat o tom, že zrcadlovka je zrcadlovka a vyfotit profi fotku chce roky aktivní praxe. Nicméně kompaktním fotoaparátům odzvonilo – nahradili je mobily. Už od tří megapixelů, které kralovaly v mobilních foťácích před osmi lety, se dalo snadno poznat, kdo na fotce je a co se na ní děje. Moderní smartphony už mají megapixelů tolik, že na nich v podstatě nezáleží – fotky jsou křišťálově čisté i na 4k obrazovkách a vytisknout si je můžeme doma sami na fotopapír.

 

Věděli jste například, že právě kvůli rozšíření mobilů s kvalitními foťáky vzrostl zájem o polarodiy? Retro prostě letí.

 

Další články


Dokázali jsme to! Jsme největším distributorem mobilních tarifů v ČR.

Akční nabídky

Vložte Vaše číslo zde a naši specialisté na neveřejné nabídky
Vás budou kontaktovat.

+420

Děkujeme! Naši specialisté Vás budou kontaktovat nejpozději následující pracovní den.

Napsali o nás
Partneři
Zákaznická podpora

800 880 898

Zákaznická podpora

PO - PÁ
9:00 - 17:30
Není něco v pořádku? 100% zákaznická garance