Moudré rozhodování
Ušetřete za volání

Zjistěte, jakou můžete získat slevu na Váš mobilní tarif!

+420

Mám zájem o sjednání tarifu s garancí 100% bezvadné služby a poradenství.

Na tomto telefonním čísle mne kontaktujte pro konzultaci tarifu se specialistou.

Děti a mobilní telefon

12.11.2019

Stačí si projet pár diskusí na internetu a z vášnivých debat se jednoznačnou odpověď nedozvíte. Patří dětem do rukou mobilní telefon?

Děti a mobilní telefon

Jedna skupina rodičů - odpůrců tvrdí, že šestileté děti mobilní telefon rozhodně nepotřebuje. Druhá skupina naopak s pořízením telefonu prvňáčkoví žádný problém nemá, právě naopak. Jaké jsou pro a proti?

Mobilní telefon pro větší bezpečnost

Rodiče, kteří svým dětem mobilní telefon pořizují ve velmi mladém věku, zdůrazňují jako hlavní  důvod pocit vyšší bezpečnosti. Ne každá matka může své díte vodit do školy a také jej vyzvedávat celé první školní roky. Obávají se možných rizik včetně toho nejhoršího - únosu. A domnívají se, že mobilní telefon může mnoha nebezpečím zavčasu zabránit. Nemluvě o tom, že budou ve spojením se svým dítětem, kdykoliv bude potřeba.

 

Proti pořízení telefonu hovoří to, že jej malé děti prostě nepotřebují, protože jsou na ně příliš malé. Děti jsou neustále pod dohledem dospělé osoby. Doma je to minimálně jeden z rodičů či jiný člen, ve škole učitelé a ve družině vychovatelky. Mobilní telefon by zbytečně odváděl jejich pozornost od učení a případně i prospěšnému kontaktu s ostatními dětmi. Většina rodičů považuje za ideální dobu pro pořízení prvního mobilního telefonu třetí třídu.

 

"V první třídě děti mobilní telefony většinou nemají. Rodiče si pro děti chodí, nebo pro ně chodí někdo jiný z rodiny. Učitelka dává rodičům svoje telefonní číslo pro případ, kdy rodič nutně potřebuje kontakt s dítětem, totéž dělá vychovatelka v družině. Pokud někdo z dětí mobilní telefon má, smí jej používat až po vyučování. Ale jak říkám, většina ho nemá. Postupně ho dostávají, třeba k Vánocům nebo pak ve druhé třídě. Ve třetí třídě, kde teď učím, už mají naopak mobilní telefon všechny děti. Ale během vyučování samozřejmě v aktovkách," zní názor učitelky na základní škole Renaty Kadlecové.

Dětský telefon by měl být levný, jednoduchý a odolný

Většina rodičů má jasný názor na typ vhodného telefonu pro malé děti. Za zcela nevhodné považují drahé chytré mobilní telefony. Dítě jej nepotřebuje na hraní, ale pouze na umožnění rychlého kontaktu v případě potřeby. Telefon by tedy měl být především jednoduchý na ovládání a odolný. Jeho pořizovací cena by neměla přesáhnout 2 000 Kč.

Nejlepší je předplacená karta. Mnohé tarify umožňují uložit čísla, na která může dítě volat - rodiče, další příbuzné, policie apod. Žádná další čísla prvňáček nepotřebuje a proto je vše ostatní zablokované. Nehrozí tak, že dítě bude volat na jiná čísla a provolá “majlant”. Přístup internetu v jejich případě není nutný. Telefon je nutnost, nikoliv zábava.

Další články


Dokázali jsme to! Jsme největším distributorem mobilních tarifů v ČR.

Akční nabídky

Vložte Vaše číslo zde a naši specialisté na neveřejné nabídky
Vás budou kontaktovat.

+420

Děkujeme! Naši specialisté Vás budou kontaktovat nejpozději následující pracovní den.

Napsali o nás
Partneři
Zákaznická podpora

800 880 898

Zákaznická podpora

PO - PÁ
9:00 - 17:30
Není něco v pořádku? 100% zákaznická garance