Moudré rozhodování
Ušetřete za volání

Zjistěte, jakou můžete získat slevu na Váš mobilní tarif!

+420

Mám zájem o sjednání tarifu s garancí 100% bezvadné služby a poradenství.

Na tomto telefonním čísle mne kontaktujte pro konzultaci tarifu se specialistou.

Jak vybrat tarif pro malé školáky?

4.10.2018

Nástup do první třídy s novým tarifem? Může to být složitější.

Jak vybrat tarif pro malé školáky?

Starší studenti si obvykle dokážou mnohem lépe rozmyslet, jak moc chtějí telefon využívat, a rodiče se s nimi tak mohou dohodnout na výši útraty za hovory. Problematiku mobilních telefonů a kontroly účtů za volání musí tedy řešit především rodiče menších dětí, které se dostávají k mobilním telefonům a volání poprvé.

 

Třetina prvňáčků dostává mobilní telefon

Zda dětem opatřit při nástupu do první třídy mobilní telefon, je hodně individuální záležitostí. Přibývá však rodičů, kteří mají potřebu mít s prvňáčkem denní telefonický kontakt a současně i možnost rychle řešit jakékoliv problémy a nenadálé situace. V Česku pořizuje mobil prvňáčkům zhruba třetina rodičů, ve čtvrté třídě už je to přes polovinu, a ve čtrnácti letech už mají mobil takřka všichni. Samozřejmě je vždy nutné zvážit, jestli telefon nebude dítě ve škole zbytečně rozptylovat a nestane se předmětem závisti v dětském kolektivu. Významným faktorem bývá i délka cesty do školy.

 

Dvě třetiny školáků mají předplacenku

Bezmála 70 % rodičů pořizuje svým školákům předplacenou kartu, kterou v případě potřeby dobíjí. Malé dítě sice nemá neomezenou možnost telefonování, ale rodiče na druhé straně nemusejí mít obavy z horentních útrat. Průzkumy ukazují, že ve většině případů stačí kredit ve výši kolem 150 Kč měsíčně. Pro nejmenší děti patří tato varianta mezi nejvhodnější. Alternativou je pak uzavření speciálního tarifu s měsíčním limitem útraty, kde je sice minimální měsíční paušál v přibližné výši 200 korun, nicméně nabízí levnější volání.

 

Variantou dětských tarifů jsou rodinné balíčky

I když by se mohlo zdát, že tarif určený speciálně pro školáky by měl mít kvůli velké poptávce v nabídce každý operátor, bohužel je pravdou spíše opak. Nabídku pro děti lze najít většinou jen jako doplněk ke klasickým tarifům. Příkladem jsou třeba Red tarify operátora Vodafone s doplňkem pro děti od 6 do 12 let. Vhodnou alternativou je prozkoumat u operátorů možnosti tarifů pro volání ve skupinách. V těchto případech mají mezi sebou jednotliví členové volání velmi výhodné, leckdy i zcela zdarma.

 

Pozor na data

Ať už rodiče zvolí předplacenou kartu nebo tarif, měli by si každopádně zjistit nejen ceny za volání a SMS zprávy, ale také za stále častější datové přenosy. Především v kombinaci s takzvaným chytrým telefonem se pak může částka za data u špatně zvoleného tarifu vyšplhat mnohonásobně výše než za samotné školákovo telefonování. Určitě je vhodné zjistit, jestli má telefon funkční ochranu před datovými přenosy, a využít ji. Zejména menší děti totiž s daty neumí pracovat a často se stane, že je nechají zapnuté po celé dny. Navíc se mohou dostat i na webové stránky s pro ně nevhodným obsahem.

 

Pokud tedy hledáte ideální tarif pro prvňáčka, rozhodně se vyplatí nějaký ten neomezený. Budete tak mít jistotu, že se vám dítě v případě potřeby vždy dovolá. Aktuálně lze sehnat neomezený tarif i pod 500 Kč, stačí použít naši kalkulačku a nechat si zavolat. Specialisté vám rádi nezávazně poradí i alternativy k neomezeným tarifům, například výhodný sdílený tarif, díky kterému si oddychne peněženka celé rodiny.

 

Další novinky

 

5G v Itálii

Po vydražení frekvencí nastupuje operátor Iliad s agresivní cenovou politikou. Jeho extrémně nízké tarify donutily konkurenci rovněž snížit ceny a navíc se přirpavuje na zahájení provozu 5G pásma. To zrychlí jak hlasové služby, tak internet.

 

Mladí lidé mají dluhy za telefon

V Česku přibývá mladých lidí, kteří mají mnohem vyšší dluh za výúčtování za telefon než starší generace. Dle statistiky M.B.A. je to kvůli tomu, že mají špatně nastavený tarif.

 

Nové Youtube reklamy

Nová verze zobrazování Youtube reklam nyní kromě vizuálního představení služeb a produktů nabídně rychlé rezervace zájezdů, stahování aplikací a také zobrazení promítacích časů v nejbližším kině, pokud se podíváte na nějaký filmový trailer.

Další články


Dokázali jsme to! Jsme největším distributorem mobilních tarifů v ČR.

Akční nabídky

Vložte Vaše číslo zde a naši specialisté na neveřejné nabídky
Vás budou kontaktovat.

+420

Děkujeme! Naši specialisté Vás budou kontaktovat nejpozději následující pracovní den.

Napsali o nás
Partneři
Zákaznická podpora

800 880 898

Zákaznická podpora

PO - PÁ
9:00 - 17:30
Není něco v pořádku? 100% zákaznická garance