Moudré rozhodování
Ušetřete za volání

Zjistěte, jakou můžete získat slevu na Váš mobilní tarif!

+420

Mám zájem o sjednání tarifu s garancí 100% bezvadné služby a poradenství.

Na tomto telefonním čísle mne kontaktujte pro konzultaci tarifu se specialistou.

Kapesní počítač není sci-fi

3.5.2017

Z kapesních počítačů se stává zajímavý fenomén. 

Kapesní počítač není sci-fi

Na trhu se objevují kapesní PC s Windows, chytré „klíčenky“ s Androidem a Chromebit – počítače s Chrome OS velikosti běžného flashdisku.

 

Klasické stolní počítače už budou jen doménou hráčů a staromilců. V oblasti běžných počítačů jednoznačně vítězí mobilita. Celá řada firem již vybavuje zaměstnance notebooky nebo tablety, v poslední době se začínají také rozšiřovat různé chytré „klíčenky“. Jejich koncept je jednoduchý – stačí jen monitor či televize s HDMI konektorem a prostým propojením vznikne počítač pro běžnou kancelářskou práci, sledování filmů a prohlížení internetu.  Klávesnici a myš si připojíte pomocí bluetooth a data máte stejně většinou v cloudu, takže s nimi není problém.

 

Od Androidu po Windows

Asi nejčastěji na trhu najdete mikroPC s Androidem. Většinou jde o malé krabičky často velikosti většího flashdisku, které připojíte rovnou do HDMI konektoru. O napájení se pak stará externí adaptér nebo USB zásuvka. Koncem léta se pak objevilo podobné zařízení, ale s operačním systémem Chrome OS. Je  určen primárně pro běžnou kancelářkou práci, takže jde opravdu o počítač do kapsy, který můžete pohodlně přenášet třeba mezi kanceláří a domovem.

Počítačů s Windows, které by se vešly do kapsy, zatím na trhu moc nenajdeme, ale i ty se začínají objevovat. Slibně vypadá třeba například zařízení Kangaroo – počítač s Windows 10 velikosti běžného mobilního telefonu s cenou cca 99 USD.   

 

Mobilita i chytrý „mozek“ pro televizi

Možná vás napadne, k čemu tato zařízení vlastně jsou, když už máme notebooky? Mini počítače s Androidem se nejčastěji používají jako doplněk k běžné televizi. Tu totiž dokážou proměnit nejen v počítač, ale i v multimediální centrum pro přehrávání hudby a filmů z internetu.

Chromebit nebo zmíněný počítač Kangaroo je pak možné dobře používat doma i v kanceláři. Převezete jej v kapse a velký monitor je přece jen ekonomičtější než obrazovka notebooku. A kdo ví, třeba takto budeme jednou používat i své mobilní telefony. Technologii Continuum, která dokáže změnit mobilní telefon v téměř plnohodnotný počítač, nedávno představil Microsoft. V oblasti mobilních zařízení se tak rozhodně máme v blízké budoucnosti na co těšit.   

 

 

Další články


Dokázali jsme to! Jsme největším distributorem mobilních tarifů v ČR.

Akční nabídky

Vložte Vaše číslo zde a naši specialisté na neveřejné nabídky
Vás budou kontaktovat.

+420

Děkujeme! Naši specialisté Vás budou kontaktovat nejpozději následující pracovní den.

Napsali o nás
Partneři
Zákaznická podpora

800 880 898

Zákaznická podpora

PO - PÁ
9:00 - 17:30
Není něco v pořádku? 100% zákaznická garance