Moudré rozhodování
Ušetřete za volání

Zjistěte, jakou můžete získat slevu na Váš mobilní tarif!

+420

Mám zájem o sjednání tarifu s garancí 100% bezvadné služby a poradenství.

Na tomto telefonním čísle mne kontaktujte pro konzultaci tarifu se specialistou.

Kauza Huawei aneb jak se svět poučil

18.1.2019

Informace o narušení soukromí v případě kauzy Huawei jsou alarmující. Má to nějakou pozitivní stránku?

Kauza Huawei aneb jak se svět poučil

Kauza Huawei ukázala, jak snadné je prostřednictvím chytrých telefonů zneužít soukromí uživatelů. Z morální stránky je samozřejmě špehování naprosto nepřípustné a nikdo přirozeně nechce, aby byl obsah jeho telefonu v cizích rukou. Využívání kamery a mikrofonu smartphonu bez vědomí uživatele a shromažďování obrazového a zvukového materiálu zní jako z nějakého krimi filmu, ovšem - jak ukázala kauza Huawei - děje se to. 

Reakce světa na zveřejnění zprávy o spolupráci mezi tímto technologickým gigantem a čínskou vládou byla samozřejmě velmi negativní. Huawei telefony se tak hromadně stahují z vlastnictví členů různých vlád a na internetu se rozjel masivní bojkot. Svět se začal ve velkém zajímat o zabezpečení mobilních telefonů a o důvěryhodnosti výrobců. 

Je problematické zajistit stoprocentní ochranu dat smartphonů. Někdejší jednička na poli ochrany smartphonů, BlackBerry, ztratila popularitu a nové smartphony s dokonalým zabezpečením vydává jen velmi pomalu a bez velké reklamní kampaně. Na druhou stranu populární společnost Apple je zase proslulá velmi slabým zabezpečením a úniky citlivých fotografií celebrit na internet jsou v podstatě vždy právě ze smartphonů iPhone.  

Jen těžko se dá předpokládat, že by čínská vláda stála o fotky celebrit a už vůbec by ji nezajímaly stovky fotek jídla na Instagramu. Jde samozřejmě především o technologie a patenty, takže běžný člověk se nemusí cítit nijak ohrožen. Kauza však otevřela téma, které se až moc přehlíželo, takže v tomto směru ji můžeme brát jako pozitivum. 

Redakce Tarifomatu bude dění ohledně ochrany soukromí a dat sledovat a bude vás dále informovat o průběhu a novinkách v zabezpečení smartphonů.  

Další články


Dokázali jsme to! Jsme největším distributorem mobilních tarifů v ČR.

Akční nabídky

Vložte Vaše číslo zde a naši specialisté na neveřejné nabídky
Vás budou kontaktovat.

+420

Děkujeme! Naši specialisté Vás budou kontaktovat nejpozději následující pracovní den.

Napsali o nás
Partneři
Zákaznická podpora

800 880 898

Zákaznická podpora

PO - PÁ
9:00 - 17:30
Není něco v pořádku? 100% zákaznická garance