Moudré rozhodování
Ušetřete za volání

Zjistěte, jakou můžete získat slevu na Váš mobilní tarif!

+420

Mám zájem o sjednání tarifu s garancí 100% bezvadné služby a poradenství.

Na tomto telefonním čísle mne kontaktujte pro konzultaci tarifu se specialistou.

Kdy změnit dodavatele energií, když ne teď?

23.10.2015

Změna dodavatele energií se většinou lidem vyplatí. Mohou totiž nejen ušetřit, ale také získat třeba zajímavé bonusy.

Kdy změnit dodavatele energií, když ne teď?

 

 Letošní podzim je pro případnou změnu dodavatele obzvlášť příznivý. Sešlo se totiž dohromady několik faktorů, díky kterým dodavatelé připravili pro své potenciální zákazníky zajímavé nabídky.

Jedním z faktorů, proč je nyní změna dodavatele velmi výhodná je to, že celý energetický trh mírně zpomaluje. Podle údajů Operátora trhu s elektřinou (OTE) změnilo během letošního září dodavatele elektřiny 18 010 odběratelů, zatímco vloni to ve stejném měsíci bylo 19 908. Dodavatelé se proto více snaží trh opět trochu rozhýbat a připravují zajímavé nabídky a bonusy.

Druhým faktorem je cena elektřiny. Ta je totiž v současnosti na minimu. Například letos v říjnu padl další rekord na pražské energetické burze (Power Exchange Central Europe), kde elektřina aktuálně nemá ani čtvrtinovou hodnotu ve srovnání s polovinou roku 2008. A když je velmi nízká cena elektřiny, vyplatí se najít nového dodavatele s dobrými podmínkami. Je totiž reálně možné, že ceny energie budou opět mírně růst.

K elektřině či plynu navíc můžete získat zajímavé bonusy, v jejichž nabídce se dodavatelé začínají předhánět. Zprostředkují vám třeba zvýhodněné produkty svých obchodních partnerů – pojišťoven, průmyslových a dalších podniků. Častým bonusem bývá energetické poradenství zdarma, které nabízí třeba Energie2, E.ON, Right Power Energy nebo RWE. Někteří dodavatelé vám poskytnou třeba i slevy na nákup kotle, nebo různých zařízení pro chytrou domácnost. I když doprovodné služby obvykle nejsou primárním cílem zákazníků, při srovnatelných nabídkách však mohou sehrát rozhodující roli při výběru dodavatele.

Trh s energiemi už je navíc mnohem kultivovanější, než v začátcích jeho liberalizace. Minulostí jsou už různé aktivační poplatky, dodavatelé už také nemění zálohy a rychleji vrací přeplatky. Také změna dodavatele je administrativně mnohem jednodušší než dřív. Kdy tedy najít toho nejvýhodnějšího, když ne teď? Zjistěte nejlepší ceny energií díky naší kalkulačce! A pokud vás zajímá, jaké zkušenosti mají s dodavateli přímo zákazníci, navštivte Tabuli cti a hanby, kde můžete rovněž napsat vlastní recenzi.

Další články


Dokázali jsme to! Jsme největším distributorem mobilních tarifů v ČR.

Akční nabídky

Vložte Vaše číslo zde a naši specialisté na neveřejné nabídky
Vás budou kontaktovat.

+420

Děkujeme! Naši specialisté Vás budou kontaktovat nejpozději následující pracovní den.

Napsali o nás
Partneři
Zákaznická podpora

800 880 898

Zákaznická podpora

PO - PÁ
9:00 - 17:30
Není něco v pořádku? 100% zákaznická garance