Moudré rozhodování
Ušetřete za volání

Zjistěte, jakou můžete získat slevu na Váš mobilní tarif!

+420

Mám zájem o sjednání tarifu s garancí 100% bezvadné služby a poradenství.

Na tomto telefonním čísle mne kontaktujte pro konzultaci tarifu se specialistou.

Microsoft Lumia zřejmě brzy skončí

5.10.2016

Neúspěšný pokus Microsoftu bodovat na poli smartphonů si vybírá svou daň.

Microsoft Lumia zřejmě brzy skončí

Zvěsti o konci telefonů Lumia se pomalu blíží ke skutečnosti. Americký gigant Microsoft totiž naznačil, že další telefony s podporou jejich operačního systému Windows 10 již budou vycházet pod jinou značkou.

Lumia, která původně spadala pod brand finské Nokie, byla odkoupena společností Microsoft za účelem zefektivnění vývoje technologií pro privátní mobilní telefony. Windows phone 7 tehdy vystřídal dosluhující Windows mobile a Microsoftu se blýskalo na lepší časy. Jejich operační systém byl totiž jednoduchý, atraktivní a skvěle použitelný jak pro běžné uživatele, tak pro manažery a vytížené pracovníky – především díky podpoře kancelářských balíků Office.

Windows phone 7 poté nahradil velmi úspěšný Windows phone 8 a 8.1, který dotáhl systém k dokonalosti, avšak začaly se objevovat problémy ohledně nedostatku aplikací a neatraktivity pro vývojáře vzhledem k tomu, že je tento operační systém velmi uzavřený.

Nakonec Microsoft oznámil, že jejich nový systém Windows 10 bude pro několik jejich nejnovějších smartphonů zdarma, což se velmi vymstilo. Windows 10 je nedotažený, má spoustu chyb a i dlouholetí uživatelé se od značky Lumia začali odvracet – dokonce natolik, že aby Microsoft podpořil prodej, začal nabízet své telefony Lumia 950 XL společně s menší verzí Lumia 950 dohromady za cenu většího modelu. Ve výsledku jste tak získali dva výkonné, i když velmi kontroverzní smartphony, za cenu jednoho. Ani to však nestačilo.

Microsoft je již dlouho považován za společnost, která nedokázala chytit příležitost za pačesy a vyvíjet kvalitní telefony s brandem Nokia, čímž by dokázal bez problému konkurovat svému rivalovi Applu. Zábleskem naděje tak mohou být zvěsti o „Surface phonu“, tedy mobilní variantě veleúspěšných a extrémně výkonných notebooků Surface, se kterými se Microsoftu velmi daří.

Další články


Dokázali jsme to! Jsme největším distributorem mobilních tarifů v ČR.

Akční nabídky

Vložte Vaše číslo zde a naši specialisté na neveřejné nabídky
Vás budou kontaktovat.

+420

Děkujeme! Naši specialisté Vás budou kontaktovat nejpozději následující pracovní den.

Napsali o nás
Partneři
Zákaznická podpora

800 880 898

Zákaznická podpora

PO - PÁ
9:00 - 17:30
Není něco v pořádku? 100% zákaznická garance