Moudré rozhodování
Ušetřete za volání

Zjistěte, jakou můžete získat slevu na Váš mobilní tarif!

+420

Mám zájem o sjednání tarifu s garancí 100% bezvadné služby a poradenství.

Na tomto telefonním čísle mne kontaktujte pro konzultaci tarifu se specialistou.

Netflix plánuje spuštění služeb v ČR

11.3.2015

Online půjčovna filmů, která se těší velké oblibě v Americe a několika evropských zemích, dorazí do ČR možná již letos.

Netflix plánuje spuštění služeb v ČR

Společnost Netflix, která nabízí svým uživatelům za měsíční poplatek přístup k filmům a seriálům ve své nabídce, by dle vyjádření Cliffa Edwardse, šéfa komunikace, měla začít fungovat v České republice již příští rok. V roce 2014 se Netflix rozšířil z Ameriky také do několika evropských zemí, včetně například Německa, Francie a Rakouska.

„V České republice začneme nabízet naše služby, máme to v plánu nejpozději v průběhu příštího roku,“ potvrdil Edwards plány společnosti Hospodářským novinám.

Netflix funguje na bázi takzvaného streamování. Pořady jsou uloženy v databázi a je možné je kdykoliv přehrát na jakémkoliv spárovaném zařízení – včetně smartphonu. Jestli Netflix uspěje i České republice není úplně jisté vzhledem k trendu pirátských streamovacích služeb, které již za určitý poplatek nebo i zdarma přehrávání seriálů a filmů umožňují.

Americký Netflix započal svoji činnost již v roce 1997, kdy fungoval jako půjčovna DVD a VHS filmů pomocí pošty. S masovým rozšířením internetu pak nabídl novou službu, kdy si zákazník za poplatek mohl film přehrát online. Obrovský úspěch, který díky online „půjčovně“ filmů zaznamenal, nakonec vyústil v současnou podobu Netflixu, který nabízí velký výběr seriálů a filmů všech žánrů, včetně seriálů z vlastní produkce. V současnosti má Netflix okolo 60 milionů předplatitelů, odborníci se však shodují na tom, že klasické televizní vysílání nijak neohrozí. 

Další články


Dokázali jsme to! Jsme největším distributorem mobilních tarifů v ČR.

Akční nabídky

Vložte Vaše číslo zde a naši specialisté na neveřejné nabídky
Vás budou kontaktovat.

+420

Děkujeme! Naši specialisté Vás budou kontaktovat nejpozději následující pracovní den.

Napsali o nás
Partneři
Zákaznická podpora

800 880 898

Zákaznická podpora

PO - PÁ
9:00 - 17:30
Není něco v pořádku? 100% zákaznická garance