Moudré rozhodování
Ušetřete za volání

Zjistěte, jakou můžete získat slevu na Váš mobilní tarif!

+420

Mám zájem o sjednání tarifu s garancí 100% bezvadné služby a poradenství.

Na tomto telefonním čísle mne kontaktujte pro konzultaci tarifu se specialistou.

5 nejzajímavějších mobilních novinek loňského roku

13.1.2016

Svět chytrých mobilních telefonů prochází velkým vývojem. Minulý Rok 2015 nebyl v tomto směru skoupý na zajímavé novinky a události.

5 nejzajímavějších mobilních novinek loňského roku

 

 Máme pro vás pět nejzajímavějších novinek a přínosů minulého roku v oblasti mobilních technologií.

 

Ohnuté displeje telefonů

Nejvýraznějším designovým trendem minulého roku se stalo ohýbání displejů. Firma LG například uvedla svůj zaoblený telefon G Flex 2, který díky svému zaoblení slibuje lepší ergonomii. Trochu jinak na to šel Samsung se svým Galaxy S6 Edge, jehož displej jakoby „přetéká“ na obě strany. S různými ohnutými a jinak tvarovanými displeji telefonů se jistě setkáme i letos.   

Windows 10 Mobile

Nejnovější mobilní Windows vzbudily oprávněně velký zájem. Hlavně technologie Continuum, která umožňuje z mobilního telefonu připojením k monitoru a klávesnici s myší udělat téměř plnohodnotný počítač, je opravdu revoluční. Vývojáři navíc mohou vytvářet univerzální aplikace, které poběží na telefonech, tabletech a počítačích. Zda ale z Windows 10 Mobile i přes tyto nesporně unikátní novinky vyroste sebevědomá konkurence Androidu a iOS zatím zdaleka jisté není. 

Platby mobilem

Možnost snadné platby pomocí mobilního telefonu a technologie NFC má za sebou první testovací projekty v USA a Velké Británii. Technologicky je vše vyřešeno a telefonů, které mobilní platby podporují, najdete na trhu celou řadu. Spuštění mobilních plateb v Česku je zatím nedohlednu. První náznaky a pokusy se však tento rok nejspíš objeví.      

Začátek nástupu nového rozhranní USB-C

Když bylo předloni poprvé představeno nejnovější rozhraní USB-C, odborníci byli nadšení. Symetrický konektor, možnost přenášet rychlá data i obraz a 100 W elektrického výkonu jsou velmi dobré parametry. Výrobci se však zpočátku do této technologie nehrnuli a teprve loni se to začlo pomalu měnit. Své telefony s rozhranním USB-C představily společnosti Samsung a Microsoft hlavně v oblasti špičkových a drahých zařízení. Letos by se měl tento rychlý a výkonný konektor objevit také u levnějších telefonů a časem úplně nahradí dnes nejpoužívanější micro USB.

Rozšiřování rychlých datových sítí

Operátoři se konečně trochu předvedli s rozšiřováním rychlých datových sítí, které se označují jako 4G. Ke konci roku bylo pokryto cca 98 % populace, tedy asi 80 % celého území České republiky. Díky tomu už se skoro nevyplatí kupovat starší mobily, které tato rychlá data nepodporují. Cenový problém už to není, na trhu seženete celou řadu telefonů s podporou 4G sítí v ceně okolo 4000 Kč.   

 

 

Další články


Dokázali jsme to! Jsme největším distributorem mobilních tarifů v ČR.

Akční nabídky

Vložte Vaše číslo zde a naši specialisté na neveřejné nabídky
Vás budou kontaktovat.

+420

Děkujeme! Naši specialisté Vás budou kontaktovat nejpozději následující pracovní den.

Napsali o nás
Partneři
Zákaznická podpora

800 880 898

Zákaznická podpora

PO - PÁ
9:00 - 17:30
Není něco v pořádku? 100% zákaznická garance