Moudré rozhodování
Ušetřete za volání

Zjistěte, jakou můžete získat slevu na Váš mobilní tarif!

+420

Mám zájem o sjednání tarifu s garancí 100% bezvadné služby a poradenství.

Na tomto telefonním čísle mne kontaktujte pro konzultaci tarifu se specialistou.

Podle čeho vybírat rodinný mobilní tarif?

8.3.2021

Neustále aktuální otázka - jak vlastně vybrat ten správný tarif? 

Podle čeho vybírat rodinný mobilní tarif?

Ročně se na český trh dostane zhruba 4,5 milionů chytrých telefonů. Nejprodávanějšími značkami je dlouhodobě Samsung, následují Huawei a Xiaomi. Počet Čechů používajících smartphone podle Českého statistického úřadu loni meziročně stoupl o sedm procentních bodů. Chytrý mobil má v Česku přesto stále jen 70 procent lidí. Více než třetina Čechů, kteří mobil vlastní (cca 97 %), tak používá přístroj bez operačního systému. Naopak mládež „hloupé mobily“ téměř nezná. Pokud patříte do kategorie těch, kteří bez svého smartphone nedají ani ránu a zároveň řešíte, jak ušetřit na rodinném tarifu, je tenhle článek určen právě vám.

Kdy má smysl o rodinném tarifu uvažovat?

Dávno pryč jsou pro většinu z nás doby, kdy jsme si bez kreditu ani nezavolali. Nezbylo nám proto nic jiného, než dotyčného s téměř vyčerpaným kreditem prozvánět a čekat, až se ozve zpátky. Dneska už naprostá většina osob v produktivním věku používá mobilní telefon s měsíčním paušálem. Ten v Česku používá zhruba 80 % všech uživatelů chytrých telefonů.

Pokud vás v domácnosti bydlí více, pravděpodobně budete řešit, zda zaplatit jeden rodinný tarif, který s sebou nese obrovskou výhodu v podobě zjednodušené a přehledné správy všech rodinných čísel, nebo bude mít každý člen rodiny svůj měsíční paušál, který si bude platit a spravovat sám. Jedním ze zásadních parametrů rozhodujících o výběru rodinného mobilního tarifu je nepochybně účel, k jakému má sloužit. Je proto dobré si udělat malý přehled a statistiku o tom, kolik:

 

1) Minut v rámci rodiny provoláte

2) Minut voláte na čísla mimo vašeho mobilního operátora

3) Dat měsíčně prosurfujete

4) Dodatečných služeb chcete využívat (např. internetová televize, předplacený sportovní kanál apod.)

5) Osob v domácnosti chce mobilní tarif využívat

6) Financí jste ochotni do mobilního tarifu investovat

 

Jakmile si odpovíte na výše uvedené dotazy, je dobré začít pátrat po nejvýhodnějším tarifu, který vám mohou tuzemští operátoři nabídnout. Protože je nabídka mobilních tarifů pro jednotlivce i rodiny opravdu bohatá, je dobré mezi sebou jednotlivé nabídky vzájemně srovnat. K tomu vám poslouží třeba nezávislý online srovnávač, který najdete na webu tarifomat.cz. Jednoduše zadáte, kolik měsíčně provoláte, kolik napíšete SMS a uskutečníte hovorů a na základě toho se před vámi otevře aktuální nabídka tarifů seřazených podle ceny.

Co rozhoduje o (ne)výhodnosti rodinného tarifu

Jako první vás bude pravděpodobně nejvíce zajímat cena rodinného tarifu. Cena mobilních tarifů pro rodinu se pohybuje různě, záleží samozřejmě na rozsahu služeb, které u operátora využijete. Obecně ale počítejte s celkovou částkou okolo 1500 Kč měsíčně, což rozpočítáno na čtyři osoby rozhodně není mnoho.

Co dalšího byste měli u vybraného tarifu sledovat? Určitě objem volných SMS a minut které (do sítě a mimo ni), které můžete provolat. U smartphonů a mladších členů rodiny se pak pravděpodobně neobejdete bez nějaké té datové nálože. Zajímavé mohou být i další služby (např. v podobě předplacené online televize apod.) nebo volání a SMSkování zdarma mezi členy rodiny.

 

Praktický tip závěrem

Pokud jste si jednotlivé nabídky operátorů porovnali, některou z nich uzavřeli a bezprostředně po uzavření smlouvy jste zjistili, že nabídka není tak výhodná, jak se tváří, můžete podle § 1829 OZ odstoupit od smlouvy ve lhůtě 14 dnů v případě jejího sjednání mimo prostory obvyklé k podnikání. Tato skutečnost se týká i situací, kdy byla smlouva uzavřena pomocí prostředků komunikace na dálku (např. telefon, internet).

Další články


Dokázali jsme to! Jsme největším distributorem mobilních tarifů v ČR.

Akční nabídky

Vložte Vaše číslo zde a naši specialisté na neveřejné nabídky
Vás budou kontaktovat.

+420

Děkujeme! Naši specialisté Vás budou kontaktovat nejpozději následující pracovní den.

Napsali o nás
Partneři
Zákaznická podpora

800 880 898

Zákaznická podpora

PO - PÁ
9:00 - 17:30
Není něco v pořádku? 100% zákaznická garance