Moudré rozhodování
Ušetřete za volání

Zjistěte, jakou můžete získat slevu na Váš mobilní tarif!

+420

Mám zájem o sjednání tarifu s garancí 100% bezvadné služby a poradenství.

Na tomto telefonním čísle mne kontaktujte pro konzultaci tarifu se specialistou.

Podvody podomních prodejců a další novinky

19.3.2018

Podomní prodej je stále problém. Přitom je v naprosté většině měst zakázán.

Podvody podomních prodejců a další novinky

LED žárovky mohou být pro spoustu lidí poměrně drahou náhradou za běžné žárovky, přestože jejich úspornost je opravdu závratná a ročně dokáží ušetřit i tisíce korun. Zatímco z platu si na LEDky lze našetřit rychle, senioři odkázaní na důchod nemusí dostatečnými financemi disponovat. A právě na seniory útočí známí „šmejdi“, tedy podvodní prodejci, zneužívající důvěřivost starších lidí.

Podomní prodej je ve většině měst a obcí v Česku zakázaný, ale ani to neodrazuje šmejdy od vtírání se k seniorům a sepisovaní smluv, které pro ně nejsou ničím výhodné. V současnosti se navíc objevil právě smutný trend, kdy pod záminkou LED žárovek zdarma starší člověk kývne na smlouvu, o které mu prodejce neřekne vše – například, že v případě odstoupení od smlouvy nelze žárovky vrátit a je nutné je zaplatit. A tato cena dosahuje i desítek tisíc korun. Prodejci samotnou smlouvu mohou maskovat právě těmito žárovkami – pouze vyhlédnuté oběti sdělí, že získává od dodavatele energií LEDky zdarma a stačí pouze podepsat „převzetí“. Toto převzetí je právě maskovaná smlouva o změně dodavatele energií.

V této kauze zaznívají v naprosté většině případů jména Bohemia Energy a LAMA Energy, dodavatelů energií, s nimiž se kontroverzní prodejní praktiky spojují již několik let. Od obtěžujících hovorů a neprofesionálního jednání k právě zmíněnému podomnímu prodeji a zamlčování důležitých informací, nátlaku a vulgaritám.

Doporučení České obchodní inspekce je jasné – nic neplatit a svou situaci nahlásit Energetickému regulačnímu úřadu, který se začne problémem zabývat.

Pokud máte starší rodiče, rozhodně jim o povězte o problematice podomních prodejců a varujte je před jejich podvodnými praktikami.

 

Další zprávy týdne:

 

E.ON a innogy se spojují

Německé energetické společnosti E.ON a innogy se sloučí – E.ON převezme distribuci energií. Do fúze zasáhla i společnost RWE, která od innogy převezme plynové zásobníky a sféru obnovitelných zdrojů. Celé sloučení má proběhnout do konce roku 2019.

 

ČEZ už nebude podporovat filmový festival v Karlových Varech

Hospodářské výsledky vedly energetickou společnost ČEZ k rozhodnutí vypovědět finanční podporu MFF Karlovy Vary, jichž byl po 16 let generálním partnerem s příspěvkem kolem 20 milionů korun. Rozpočet festivalu se pohybuje mezi 120 až 130 miliony korun.

 

Ubývá stížností na operátory

Stížností na mobilní operátory ubylo o pětinu. Minulý rok 2017 bylo na Český telekomunikační úřad podáno 519 stížností, z nichž 150 bylo bezdůvodných. Oproti roku 2016 je to o celou pětinu méně. Nejvíce stížností přichází kvůli automatickému prodlužování smluv.

 

 

Další články


Dokázali jsme to! Jsme největším distributorem mobilních tarifů v ČR.

Akční nabídky

Vložte Vaše číslo zde a naši specialisté na neveřejné nabídky
Vás budou kontaktovat.

+420

Děkujeme! Naši specialisté Vás budou kontaktovat nejpozději následující pracovní den.

Napsali o nás
Partneři
Zákaznická podpora

800 880 898

Zákaznická podpora

PO - PÁ
9:00 - 17:30
Není něco v pořádku? 100% zákaznická garance