Moudré rozhodování
Ušetřete za volání

Zjistěte, jakou můžete získat slevu na Váš mobilní tarif!

+420

Mám zájem o sjednání tarifu s garancí 100% bezvadné služby a poradenství.

Na tomto telefonním čísle mne kontaktujte pro konzultaci tarifu se specialistou.

Zkušenosti s velkým Apple iPad Pro – jaký je v praxi?

13.11.2015

Překoná Apple svého odvěkého konkurenta Microsoft a nabídne konečně alternativu k Surface? Nejspíš to ještě bude chvíli trvat.

Zkušenosti s velkým Apple iPad Pro – jaký je v praxi?

Tablety byly původně zamýšleny hlavně na konzumaci obsahu a nikoli na jeho tvorbu či editaci. Mnoho lidí ale tato praktická zařízení začalo využívat pro méně náročnou práci. Platí to zejména pro iPady, což si firma Apple – zdá se – uvědomuje. Nyní je na trhu k dispozici také velký iPad Pro, jaký tento tablet je?

Odborníky a uživatele na novém iPadu Pro překvapuje jeho velikost. „Jestli se na něčem všichni recenzenti shodli, pak je to ohromení z velikosti samotného tabletu. iPad Pro je totiž hodně velký, což si však uvědomíte, až jej poprvé vezmete do ruky,“ píše například Vladislav Janeček na webu Superapple.cz. Tablet se už nedá pohodlně držet v jedné ruce a většinou jej stejně musíte mít položený na stole. Už je proto určen hlavně pro tvorbu než konzumaci obsahu – je to prostě dobře přenosný pracovní nástroj.

Uživatelé si velmi pochvalují velmi kvalitní displej, který je jemný, má velmi dobré podání barev a obraz je dobře čitelný i na přímém slunci. Také reproduktory prý hrají znamenitě – iPad Pro má čtveřici reproduktorů, které se aktivují v závislosti na poloze celého zařízení.

Běžný počítač iPad Pro nenahradí

Za velké omezení iPadu Pro se pokládá hlavně operační systém iOS, který prostě není na tak velkou obrazovku uzpůsoben. Zbytečně plýtvá místem a například jeho internetový prohlížeč zbytečně preferuje zobrazení mobilních internetových stránek. Příliš se prý nepovedla také klávesnice, kterou Apple nabízí jako příslušenství.  Není moc kvalitní a je drahá. Naopak recenzenti si většinou chválí stylus Apple Pencil, s nímž se dobře pracuje. Mimochodem Steve Jobs stylusy k iPadům velmi ostře odmítal s tím, že tato zařízení by měla být plně ovladatelná pouhými prsty.

O plnohodnotný počítač prostě nejde. iPad Pro je stále jen spíš doplňkem, k běžnému notebooku na méně náročnou práci, i když jeho využití v tomto směru bude asi častější, než u předešlých verzí. Drobné chyby a nedostatky mohou vyřešit také budoucí aktualizace operačního systému.

No a nakonec cena: U všech produktů Applu si trochu připlácíte za bezvadně fungující hardware i celý ekosystém aplikací a softwaru. iPad Pro není výjimkou – jeho cena začíná na cca 25 000 Kč. Za skvělý displej i zvuk si prostě musíte zaplatit.   

Další články


Dokázali jsme to! Jsme největším distributorem mobilních tarifů v ČR.

Akční nabídky

Vložte Vaše číslo zde a naši specialisté na neveřejné nabídky
Vás budou kontaktovat.

+420

Děkujeme! Naši specialisté Vás budou kontaktovat nejpozději následující pracovní den.

Napsali o nás
Partneři
Zákaznická podpora

800 880 898

Zákaznická podpora

PO - PÁ
9:00 - 17:30
Není něco v pořádku? 100% zákaznická garance