Moudré rozhodování
Ušetřete za volání

Zjistěte, jakou můžete získat slevu na Váš mobilní tarif!

+420

Mám zájem o sjednání tarifu s garancí 100% bezvadné služby a poradenství.

Na tomto telefonním čísle mne kontaktujte pro konzultaci tarifu se specialistou.

Čtvrtý mobilní operátor – šance na novou tarifovou revoluci?

7.6.2018

Na obzoru je nový operátor! 

Čtvrtý mobilní operátor – šance na novou tarifovou revoluci?

Již delší dobu se proslýchá, že aukce kmitočtů může přivést na český trh nového velkého mobilního operátora. To ostatně podporuje i Český telekomunikační úřad (ČTÚ), jelikož čtvrtý operátor má šanci pořádně zavířit již dlouhodobě stagnujícími cenami mobilních tarifů.

Od poslední takzvané „tarifové revoluce“, kdy ceny neomezených tarifů a smartphonů klesly na únosnou mez, uběhlo dlouhých pět let.  Od té doby se v podstatě nic moc nezměnilo. Operátoři se sice snaží pro své zákazníky vylepšovat podmínky navyšováním dat nebo přiložení benefitů k jednotlivým tarifům, stále se však nejedná o nic zásadního.

Vstup nového operátora na trh je vždy velkou událostí pro jeho konkurenty. Tento nový operátor totiž může z ničeho nic nastavit mnohem nižší ceny a konkurenční boj o zákazníky může začít.

Sami se můžete přesvědčit, že současná nabídka operátorů, a to jak těch velkých, tak virtuálních, je v podstatě totožná – stačí si nabízené tarify srovnat v naší kalkulačce. Bylo by tedy vhodné, kdyby se po 17 letech od spuštění služeb prvního českého operátora (Eurotel) objevil další operátor s novou nabídkou a třeba i jiným prozákaznickým přístupem.

Stane se tento scénář po dražbě kmitočtů realitou? My v redakci případného nováčka uvítáme!

 

Další novinky:

 

T-Mobile mění vedení

Milana Vašinu střídá po 21 letech na postu šéfa T-Mobile José Perdomo Lorenzo. Ten v minulosti působil v české pobočce O2. Vašina podal žádost o uvolnění funkce k 1. říjnu.

 

O2 vrací do hry GO karty

O2 navrací retro předplacené karty GO, i když jde v podstatě pouze o přejmenování současných předplacených karet v nabídce operátora. Karty budou ve dvou variantách – GO zdarma a GO neomezeně.

 

Malý vs. Dvořák: Neomezená data

Náměstek ministerstva průmyslu a obchodu pro internetizaci Ondřej Malý tvrdí, že zavedení neomezených dat je možné. Reagoval tak na vyjádření šéfa Vodafonu Petra Dvořáka, jenž naopak tvrdí, že by poté zákazníci data využívali moc.

Další články


Dokázali jsme to! Jsme největším distributorem mobilních tarifů v ČR.

Akční nabídky

Vložte Vaše číslo zde a naši specialisté na neveřejné nabídky
Vás budou kontaktovat.

+420

Děkujeme! Naši specialisté Vás budou kontaktovat nejpozději následující pracovní den.

Napsali o nás
Partneři
Zákaznická podpora

800 880 898

Zákaznická podpora

PO - PÁ
9:00 - 17:30
Není něco v pořádku? 100% zákaznická garance