Moudré rozhodování
Ušetřete za volání

Zjistěte, jakou můžete získat slevu na Váš mobilní tarif!

+420

Mám zájem o sjednání tarifu s garancí 100% bezvadné služby a poradenství.

Na tomto telefonním čísle mne kontaktujte pro konzultaci tarifu se specialistou.

Vezstup a pád Angry Birds, část I.: Úvod

1.11.2017

První část velké analýzy mobilního fenoménu.

Vezstup a pád Angry Birds, část I.: Úvod

Angry Birds. Herní fenomén, který před osmi lety zcela zahýbal mobilním videoherním trhem. S příchodem dostupných smartphonů pak o pár let později doslova převálcoval veškeré tehdy dostupní hry.

Ale teď?

Je konec?

Kam zmizeli Angry Birds?

Pravdou je, že společnost Rovio je studio plné perfekcionalistů. Ať už se jedná o jejich java počiny Darkest Fear, Wolfmoon i War Diary, před nástupem chytrých telefonů bylo Rovio jednám z mála konkurentů tehdy megalomanského Gameloftu, který snadno získával licence na největší hollywoodské trháky.

Lze říct, že éra mobilních java her byla návratem k 16 bitovým kořenům ve stylu SNES. Lidé ty hry totiž skutečně hráli. Najednou nebylo nutné sedět doma na pohovce a držet  ruce ovladač. Zábavnou hru jsme nosili v kapse, a jak rychle jsme ji spustili, tak snadno jsme ji „pauznuli“ a rozehráli znovu kdekoliv jinde – v metru, tramvaji, na lavičce v parku.

Rovio v tomto směru nezahálelo. Primitivní herní mechanismus, založený na dobře zpracované fyzice, obalilo roztomilou grafikou a fantastickým soudntrackem a zrození hitu přišlo bleskově. Společnost T-Mobile použila barevné ptáčky pro svoji kampaň, dánský stavebnicový král, společnost Lego, vydala vlastní sety inspirované velkým animovaným filmem z roku 2016...

Jenže tím Angry Birds skončili. A proč? Odpověď je jednoduchá.

Angry Birds jsou pro velmi specifickou skupinu uživatelů chytrých telefonů. „Tehdy“ byli pro všechny, ale nyní je to jinak. Z Angry Birds se stala retro klasika. V té záplavě hypermoderních her najednou začala být jednoduchá 2D grafika něčím... ne tak zajímavým pro masovou většinu.

Co k tomu vedlo? Jak probíhalo období, kdy Angry Birds ovládli nejen displeje telefonů, ale i televizi či hudební průmysl?

To vše vás čeká v našem komplexním seriálu o vzestupu a pádu nejslavnější mobilní hry všech dob.


 

Další články


Dokázali jsme to! Jsme největším distributorem mobilních tarifů v ČR.

Akční nabídky

Vložte Vaše číslo zde a naši specialisté na neveřejné nabídky
Vás budou kontaktovat.

+420

Děkujeme! Naši specialisté Vás budou kontaktovat nejpozději následující pracovní den.

Napsali o nás
Partneři
Zákaznická podpora

800 880 898

Zákaznická podpora

PO - PÁ
9:00 - 17:30
Není něco v pořádku? 100% zákaznická garance