Moudré rozhodování
Ušetřete za volání

Zjistěte, jakou můžete získat slevu na Váš mobilní tarif!

+420

Mám zájem o sjednání tarifu s garancí 100% bezvadné služby a poradenství.

Na tomto telefonním čísle mne kontaktujte pro konzultaci tarifu se specialistou.

Znáte dobře svůj tarif?

8.7.2016

Občas totiž můžete platit i za to, co vlastně nechcete.

Znáte dobře svůj tarif?

Přeplatit můžete i měsíční tarif s pevnou cenou

Řada lidí se domnívá, že pokud nabídku operátorů dostatečně a pečlivě studovali, nemůže je výsledná faktura na konci zúčtovacího období překvapit. A přesto se tak často děje. Velký vliv na výslednou finanční částku má totiž volba nastavení tarifu v oblasti volání, konkrétně pak s účtováním 60+1. Takto se označuje mód, v rámci kterého se první minuta hovoru započítá vždy celá, i když volající protelefonuje jen pár vteřin. Při například dvou dvacetisekundových hovorech se vám tedy nezapočítá čtyřicet sekund, ale rovnou celé dvě minuty. S tímto nastavením se pak i na první pohled velice výhodný tarif ve výsledku prodraží. Průzkumy totiž dokázaly, že tarifikace 60+1 zvyšuje počet provolaných minut o desítky procent. Tuto formu účtování přitom nabízí drtivá většina tuzemských mobilních tarifů.

 

Data v rámci balíčku platíte, i když je nevyužíváte

I když máte dojem, že internet v mobilu dozajista nevyužijete, a tím pádem jej ani nepotřebujete, váš mobilní telefon bude pravděpodobně opačného názoru. Stále populárnější, a tedy i rozšířenější chytré mobilní telefony jsou totiž na připojení k mobilním datům do značné míry závislé. K tomu, aby mohli jejich majitelé využívat všech výhod a praktických funkcí, které mají v nabídce, potřebují telefony pravidelně stahovat přes internet aktualizace. To bohužel bez přístupu k datům není možné. Jestliže jste i přesto rozhodnuti data nevyužívat, musíte spojení vašeho mobilu k internetu vědomě zrušit, nejlépe přímo u mobilního operátora. V opačném případě by vás mohlo měsíční vyúčtování nemile překvapit.

 

Volné minuty se nepřenáší do dalšího měsíce

Většina mobilních tarifů od českých poskytovatelů telekomunikačních služeb nabízí možnost převodu neprovolaných minut do dalšího období. Na první pohled to působí tak, že pokud v jednom období provoláte pouze 10 % volných minut, v jiném vámi zvoleném období budete mít zbylých 90 % k dispozici. Například v období, o kterém předpokládáte, že budete více volat. Tak jednoduché to však bohužel není. Volné minuty se totiž rozhodně nepřevádějí donekonečna, u naprosté většiny tuzemských operátorů je tato nabídka omezena výhradně na následující zúčtovací období. Jednoduše řečeno, pokud v lednu našetříte volné minuty na únor a nestihnete je provolat, v březnu už je k dispozici mít nebudete. Propadnou vám.

Další články


Dokázali jsme to! Jsme největším distributorem mobilních tarifů v ČR.

Akční nabídky

Vložte Vaše číslo zde a naši specialisté na neveřejné nabídky
Vás budou kontaktovat.

+420

Děkujeme! Naši specialisté Vás budou kontaktovat nejpozději následující pracovní den.

Napsali o nás
Partneři
Zákaznická podpora

800 880 898

Zákaznická podpora

PO - PÁ
9:00 - 17:30
Není něco v pořádku? 100% zákaznická garance